Annons

Efter VM-fiaskot: Han tar över Spanien

Fotboll • Publicerad 12 december 2022
Luis de la Fuente tar klivet upp från U21 till herrlandslaget i Spanien. Arkivbild.
Luis de la Fuente tar klivet upp från U21 till herrlandslaget i Spanien. Arkivbild.Foto: Andre Penner/AP/TT

Spanien slogs oväntat ut av Marocko i åttondelsfinal i fotbolls-VM. Två dagar senare sparkades förbundskapten Luis Enrique.

Nu meddelar det spanska fotbollsförbundet (Rfef) att U21-landslagets förbundskapten Luis de la Fuente tar klivet upp till herrarna.

Annons

"De la Fuente, kommer att ge ny kraft åt A-landslaget efter att sportledningen uppfattat ett behöv av förändring sedan VM i Qatar", skriver Rfef på sin hemsida.

Luis Enrique anställdes som förbundskapten 2018 men avgick året därpå för att ta hand om sin cancersjuka dotter under hennes sista tid i livet. Han återvände dock senare samma år för att leda laget över EM (ut i semifinal) och VM.

De la Fuentes största merit som tränare är OS-silver från Tokyo 2020. Han har också lett både Spaniens U19- (2015) och U21-landslag (2019) till EM-guld.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons