Efterlängtad seger för Åhus HBK

FOTBOLL ÅHUS. Nu vinner Åhus HBK igen! Det var ett tag sedan segersången skallade i Åhus omklädningsrum. Men i lördags, efter 2–1–segern över Asmundtorp, sjöng (nåja) badortsgrabbarna för full hals igen.
Sport • Publicerad 30 april 2001
Viktigt mål. Jimmy Olsson lobbade över Asmundstorps målvakt och gjorde därmed 1–0 till Åhus. Det lade grunden för en efterlängtad seger för Åhusgrabbarna. Bild: BOSSE NILSSONFoto:

Och det unnar vi dem så gärna. De hade ju nästan glömt bort hur det känns att vinna.

Förra säsongen, den hemska, förlorade de fler matcher än vad som kan anses vara nyttigt för självförtroendet.

–Självförtroende, visst. Det är det det handlar om. Utan ett starkt självförtroende vinner man inga matcher. Därför var det så oerhört viktigt att vi vann i dag, slog nygamle tränaren Kent Nilsson fast.

Kent Nilsson, ja. Är det någon som ska lyckas få Åhusskutan på rätt köl igen, så är det han.

Kent är inte bara en erkänt skicklig fotbollstränare, han är också en fantastisk föreningsmänniska.

Helt enkelt som klippt och skuren för det tuffa uppdraget att lotsa Åhus tillbaka till fotbollssocieteten. Åhus steg alltså ur sin gamla förlorarroll i hemmapremiären mot Asmundtorp. De två målen kom inom loppet av två (!) minuter i första halvlek.

n1–0, 19:e minuten: Lång boll till Jimmy Olsson, som lyckas hålla undan sin back och i rätt ögonblick lobba över den utrusande målvakten.

n2–0, 21:a minuten: Ny lång boll, den här gången till Johan Schrewelius. ”Ripa” drar med sig bollen, vänder bort en gubbe, och en till. Så ställer han in siktet och prickskjuter i ena hörnet.

Efter en dryg halvtimme reducerade Bo Jönsson på ett fint inlägg av Daniel Glanske. Samme man hade ett par chanser att kvittera, men den absolut fetaste hade Åhus unge inhoppare Andreas Lewitz med en nick i ribban, fem minuter före slutet.

Lukas Pettersson, också pigg inhoppare, hade dessutom ett fräsande skott tätt utanför i 87:e. –Jag tycker inte att vi behöver be om ursäkt för det här. Asmundtorp hade visserligen lite mer av bollen, men i gengäld hade vi de farligaste chanserna, påpekade Kent Nilsson nog så riktigt.

Fredrik Lowen fick pris som bäste Åhusspelare.

Konkurrens hade han i första hand av målvakten Jörgen Bengtsson, tillbaka i Åhusmålet efter KFF–sejouren, samt Johan Schrewelius.

Jörgen tog vad han skulla ta, och ”Ripa” gjorde vad han skulle göra, det vill säga mål.

Undra på att Kent Nilsson var nöjd med sina två nyförvärv!