Annons

Ekdal skadad – missar VM-kvalet mot Grekland

Albin Ekdal missar VM-kvalmatchen mot Grekland på onsdag.
Smällen han ådrog sig i segern mot Spanien håller honom borta från spel.
Fotboll • Publicerad 6 september 2021
Albin Ekdal. Arkivbild.
Albin Ekdal. Arkivbild.Foto: Petr David Josek/AP/TT

Fotbollslandslagets mittfältare byttes ut i den 68:e minuten i 2–1-segern mot Spanien i torsdags efter att han fått en smäll.

Sampdoriamittfältaren avstod sedan den kollektiva träningen i lördags och fanns inte med i matchtruppen till träningsmatchen mot Uzbekistan i söndags.

Annons

Efter tester på måndagsförmiddagen står det klart att han lämnar landslagstruppen och inte reser med till Aten.

”Det medicinska teamet har tillsammans med Albin beslutat att han lämnar truppen då han inte är tillräckligt långt fram i sin rehab för att kunna delta i onsdagens match mot Grekland”, skriver landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson i ett pressmeddelande.

– Jättetråkigt, så klart. Både för Albin och för oss. Han är en mycket skicklig fotbollsspelare som har gjort många bra insatser för oss, säger assisterande förbundskapten Petter Wettergren på en presskonferens.

Tänkbara ersättare på innermittfältet bredvid Kristoffer Olsson kan tänkas vara Jens Cajuste eller Mattias Svanberg. Men Wettegren vill inte spekulera kring det.

– Man måste alltid ha en backup-plan. Vem Janne väljer får ni se på onsdag, men det är klart att vi har pratat om det och diskuterat olika lösningar, säger Wettergren.

Sedan tidigare har anfallaren Isaac Kiese-Thelin lämnat truppen för att förhandla med en ny klubb, men landslagsledningen räknar med att han kan ansluta igen till Greklandsmatchen. Även backen Emil Krafth har lämnat samlingen för att han ska bli pappa.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons