Elfsborgs missräkning: nollades i Varberg

Men någon vidare målfest blev det inte.
Matchen slutade 0–0 efter fina räddningar från David Olsson i hemmamålet.
Fotboll • Publicerad 10 april 2023
Varbergs målvakt David Olsson stod i vägen för det mesta mot Elfsborg.
Varbergs målvakt David Olsson stod i vägen för det mesta mot Elfsborg.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Bortalaget Elfsborg skapade det mesta och det bästa under den första halvleken.

Men likt i premiären mot Häcken (0–2) ville bollen inte in.

I vägen stod nämligen David Olsson.

Varbergmålvakten fick göra ett antal svettiga räddningar i den första halvleken där egna försvararen Hampus Zachrisson var nära att göra självmål med en nick i det egna trävirket.

Zachrisson var även inblandad i matchens snackis när han träffade Elfsborgsanfallaren Per Frick med en misstänkt armbåge.

– Jag försöker provocera honom lite som de brukar göra. Han läste inte det och jag var inte riktigt beredd på den. Men skitsamma, det var vad det var. Det gjorde inte ont i alla fall, även om det såg ut som det, kommenterade Frick händelsen i Discovery+.

Elfsborg gick för segern i den andra halvleken där man åter skapade ett par heta chanser utan att lyckas överlista David Olsson och slutresultatet skrevs till 0–0.

Varberg har därmed ännu inte förlorat efter att ha kryssat mot Mjällby (2–2) i premiären. Elfsborg är på 13:e plats, en ovanför kvalstrecket.