Andra perioden:1–0 (9.20) Kent Manderville.

Skott:23–24 (6–7, 12–10, 5–7).

Utv, Timrå:5x2. Mif:7x2.

Domare:Ulrik Lindh, Ljungby.

Publik:5 507.

Analys:Såväl Timrå som Malmö har drabbats av en rejäl måltorka efter juluppehållet. Och det blev minsann inget målkalas när lagen drabbade samman i Timrå ishall. Ett enda mål blev utdelningen av alla frilägen och fina skottchanser – publiken fick se en bred provkarta på konsten att missa klara målchanser.

Målvakterna Andreas Hadelöv i Malmö och Kimmo Kapanen i Timrå var planens klart bästa aktörer. När Andreas Hadelöv tvingades kapitulera så vad det Malmöförsvaret som serverade Kent Manderville pucken så att han blev helt fri med Hadelöv och på transatlantiskt maner konstrade Manderville inte till avslutningen utan med ett rappt handledsskott prickade han in matchens enda mål. Malmö missade en bra möjlighet att få närkontakt med slutspelsstrecket. Nu får pågarna fortsätta krigandet för att undvika spel i kvalserien.

Brynäs–Djurgården3–4(2–0, 0–2, 1–2)

Första perioden:1–0 (8.31) Tommy Sjödin (Peter Nylander, Tommi Miettinen) spel fem mot fyra, 2–0 (10.39) Ove Molin (Björn Danielsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden:2–1 (6.00) Jonathan Hedström (Nichlas Falk) spel fem mot fyra, 2–2 (10.34) Daniel Rudslätt (Daniel Fernholm, Fredrik Bremberg).

Tredje perioden:2–3 (13.03) Tomas Kollar (Nichlas Falk, Daniel Rudslätt), 2–4 (14.01) Johnny Oduya (Jonathan Hedström, Stefan Pettersson), 3–4 (18.44) Niklas Anger (Miettinen).

Skott:23–21 (11–3, 3–9, 9–9).

Utv, Brynäs:4x2, 1x5, 1 matchstraff. Djurgården:4x2.

Domare:Marcus Vinnerborg, Ljungby.

Publik:5 095.

Analys:Brynäs ledde med 2–0 efter tio minuter, men tappade spelet i mellanperioden efter att Jonas Soling åkt på fem minuter plus matchstraff. Djurgården tog över, dominerade stort och kunde också göra mål genom Jonathan Hedström under Solings strafftid och senare kvittera genom Daniel Rudslätt. Djurgårdens tyngd och tryck var lika intensivt i slutperioden och Brynäs orkade inte stå emot.

Leksand–Färjestad0–5(0–3, 0–2, 0–0)

Första perioden:0–1 (11.45) Jonas Frögren (Peter Nordström) spel fem mot fyra, 0–2 (15.18) Peter Hammarström (Janne Grönvall) spel fyra mot fem, 0–3 (16.50) Mathias Johansson (Fredrik Eriksson).

Andra perioden:0–4 (8.21) Martin Lindman (Pelle Prestberg), 0–5 (11.20) Marcel Jenni (Martin Lindman, Dieter Kalt).

Skott:26–30 (5–15, 8–11, 13–4).

Utv, Leksand:6x2, 2x5, 2x10, 2 matchstraff. Färjestad:5x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare:Ulf Rådbjer, Tumba.

Publik:5 810.

Analys:Färjestad tog initiativ efter tiotalet minuter och sedan var det spel mot ett mål. Två returer och ett friläge i boxplay togs tillvara och Leksands Mike Bales gav upp efter första perioden. In med Johan Backlund istället, men det spelade ingen roll då Leksands utespelare gjorde alldeles för många enkla misstag. Backlund kunde inte lastas för något av de två målen i andra perioden. Efter 5–0-målet kändes matchen avgjord. Leksand försökte spräcka nollan, men Sinuhe Wallinheimo storspelade.

HV71–Frölunda3–2(0–1, 1–1, 2–0)

Första perioden:0–1 (4.13) Jonas Esbjörs (Jens Karlsson).

Andra perioden:1–1 (15.38) Fredrik Olausson (Simon Skoog), 1–2 (18.06) Erik Kakko (Niklas Andersson, Tomi Kallio) spel fem mot fyra.

Tredje perioden:2–2 (2.31) Pasi Määttänen (Mika Niskanen), 3–2 (4.03) Johan Davidsson (Andreas Jämtin, Björn Melin).

Skott:31–26 (9–11, 11–9, 11–6).

Utv, HV71:7x2, 1x10. Frölunda:7x2.

Domare:Stefan Danielsson, Ingarö.

Publik:6 236.

Analys:HV 71 låg under med både 0–1 och 1–2, men gav sig sjutton på att slå Frölunda. I toppmötets sista period vände hemmalaget, Pasi Määttänen gjorde 2–2 och Johan Davidsson 3–2.

Spelmässigt var Frölunda lika bra som HV i två perioder, men det var hemmalaget som hade flest chanser under matchen. Segern var därmed rättvis för HV som ska ha en stor eloge för arbetsinsatsen.

Matchen var tuff utan att vara ful, och det blev riktigt bra lördagsunderhållning i fullsatta Kinnarps Arena.

Modo–Linköping3–0(1–0, 1–0, 1–0)

Första perioden:1–0 (18.33) Peter Högardh.

Andra perioden:2–0 (8.10) Jan Öberg spel fem mot fyra.

Tredje perioden:3–0 (6.11) Jan Öberg.

Skott:26–28 (10–5, 6–12, 10–11).

Domare:Ulf Gyllander, Örebro.

Publik:4 154.

Analys:Modo är hårt skadedrabbat och kom till start med sex (!) spelare borta och forwarden Anders Söderberg fick dessutom utgå tidigt.

Men Modo var förvånansvärt aggressivt och vann överraskande.

Luleå–Södertälje 2–0(0–0, 1–0, 1–0)

Andra perioden:1–0 (4.12) Roger Åkerström (Kamil Brabenec, Jonas Nordquist) spel fem mot fyra.

Tredje perioden:2–0 (1.56) Kamil Brabenec (Jonas Nordquist, Hans Huczkowski).

Skott:30–20 (9–10, 12–4, 9–6).

Utv, Luleå:1x2. Södertälje:2x2.

Domare:Lars Johan Ryhed, Örebro.

Publik:4 560.

Analys:Luleå skapade de vassaste chanserna, sett över hela matchen. Södertälje hade svårt att komma nära inpå Luleås mål, utan fick oftast skjuta på distans. För Luleå betydde slutresultatet den andra hemmasegern i rad.