Annons

Öberg fortfarande sjuk – ser ut att missa nytt lopp

Sjukdomsläget är oförändrat för Elvira Öberg. Därmed ser det ut som att hon även missar onsdagens distanslopp i skidskytte-VM i Oberhof.
Skidskytte • Publicerad 13 februari 2023
Elvira Öberg har inte tillfrisknat än.
Elvira Öberg har inte tillfrisknat än.Foto: Anders Wiklund/TT

– Det är samma som i går. Det har inte blivit värre i alla fall, men det har inte heller blivit bättre, säger landslagstränaren Johannes Lukas om Elvira Öbergs hälsostatus.

– Hon känner sig ändå ganska pigg i kroppen och var ute och promenerade lite grann. Men hon har fortfarande ont i halsen, så hon är förmodligen inte aktuell för distansen.

Annons

Öberg missade söndagens jaktstart och isolerades från övriga åkare i VM-truppen. I nuläget kallar inte det svenska landslaget in någon ersättare för stjärnan.

– Om det fortsätter så här tar vi ett nytt beslut på onsdag lunch/eftermiddag, om vi skickar hit någon reserv senast fredag inför stafetten (på lördag), säger Lukas.

Tilda Johansson, Johanna Skottheim och Stina Nilsson är i så fall alternativen som finns.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons