Annons

Emma Green klar för final

Emma Green är klar för sin tredje raka VM-final. Svenskan tog kvalhöjden 1,95 med marginal i första försöket efter imponerande hoppning.
Sport • Publicerad 18 augusti 2009
Emma Green tog sig vidare till final i damernas höjdhopp vid friidrotts-VM i Berlin. Bild: Pontus Lundahl Scanpix
Emma Green tog sig vidare till final i damernas höjdhopp vid friidrotts-VM i Berlin. Bild: Pontus Lundahl ScanpixFoto: 

Green gick igenom kvalet utan rivning, efter hopp på 1,85, 1,92 och 1,95 och delade därmed förstaplatsen i kvalet med Blanka Vlasic och Ariane Friedrich.

– Det känns jättebra. Det är skönt att bara ha tre hopp i dag, det kommer inte att slita mycket på kroppen och ger en skön känsla inför finalen, sade hennes tränare Yannick Tregaro till TV4.

Även favorittippade Blanka Vlasic och Ariane Friedrich tog sig enkelt till final. Vlasic var högt över i samtliga sina fyra hopp. Friedrich gick in först på kvalhöjden, behöll sina solglasögon på och flög med marginal över ribban. Det är med andra ord upplagt för en spännande duell i finalen på torsdag kväll.

(TT)
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons