Emmie Åkerblom vann USM

Emmie Åkerblom blev ifjol svensk mästare i U13. I år är hon bäst i landet i U15.
Sport • Publicerad 13 januari 2004
Emmie Åkerblom.
Emmie Åkerblom.Foto:

– Jag tillhörde favoriterna till segern, men det gick nästan enklare än jag trott på förhand, säger Emmie Åkerblom.

Emmie, som har ett år kvar i klassen, mötte i semifinalen hemmaspelaren från Stockholm Nathalie Nordstedt och det blev en enkel match för Kristianstadstalangen som vann med 3–0 i set.

Sen väntade final mot Anna Leistad-Boström, även hon från Stockholm.

Precis som i semifinalen vann Emmie Åkerblom med klara 3–0 i set.

Hade du mött henne tidigare?

– Vi möttes i U13-finalen ifjol och även då vann jag, säger Emmie. Förra året blev det guld i U13 och silver i U15 efter finalförlust mot klubbkompisen Jonna Milton.

Jonna missade årets SM på grund av en skada och det öppnade vägen för Emmie Åkerblom, som även hade hoppats vända hem till Kristianstad med ytterligare en medalj.

Men det blev förlust i bronsmatchen i U17-klassen mot Malmötjejen Stina Nordström.

– Jag hade mött henne en gång tidigare och även då förlorade jag. Men hon är tre år äldre än mig och går på squashgymnasiet, så hon är duktig, säger Emmie.

Vilket är ditt nästa mål?

– Om en månad avgörs Catella Cup i Linköping. En stor internationell tävling, som brukar samla de allra bästa squashspelarna.

– Sen hoppas jag bli uttagen till EM som avgörs i Schweiz i slutet av maj... Emmie Åkerblom är bara en av Kristianstads stora squashtalanger och hon var inte ensam om att lämna SM med en medalj i bagaget.

Lotta Lindström tog silver i U13-klassen efter finalförlust mot Malmös Matilda Holm.

Fredrik Önnervik tog sig till final i U15 efter att ha besegrat klubbkamraterna Mattias Magnusson i kvartsfinalen med 3–2 och David Eliasson med 3–2 i semifinalen. I finalen förlorade dock Fredrik med 2–3 mot Malmös Christoffer Olsson.

David Eliasson reste sig efter semifinalförlusten mot Fredrik Önnervik och vann bronsmatchen mot Daniel Jennervret med 3–1 i set. Mattias Magnusson slutade femma i klassen.

– Det var synd att våra tre spelare lottades på samma halva. Det var otroligt jämna matcher som kunde slutat hur som helst. Nu vann Fredrik matcherna, men tyvärr nådde han inte riktigt ända fram. Men det var nära, säger lagledaren Glenn Göransson.

– Men vi är nöjda med fyra medaljer och ett guld. Det är inte illa av en så pass liten klubb...

Ludvig Åkerblom blev sjua och Christoffer Karlqvist nia i U11-klassen.