Engelsk segerkväll i Champions League

Det blev dubbel engelsk seger när Champions League-kvartarna drog igång. Både Liverpool och Manchester City fick vann sina matcher och har en fördel inför returerna i nästa vecka.
Fotboll • Publicerad 5 april 2022
Liverpools Ibrahima Konaté gjorde sitt första mål för klubben.
Liverpools Ibrahima Konaté gjorde sitt första mål för klubben.Foto: Armando Franca
Kevin De Bruyne blev matchhjälte för Manchester City.
Kevin De Bruyne blev matchhjälte för Manchester City.Foto: Dave Thompson/AP/TT

Liverpool kom till Portugal som storfavorit i Champions League-kvartsfinalen mot Benfica, och redan i den första halvleken visade den engelska tabelltvåan att man ämnade åka därifrån med tre poäng.

Det tog bara en dryg kvart innan bollen hittade in i nätet bakom Odysseas Vlachodimos. Andy Robertsons hörna hittade Ibrahima Konatés panna och fransmannens första mål i klubben var ett faktum.

Liverpool lyckades göra mål två gånger till i matchen. Trots att Darwin Nuñez nätat för hemmalaget, var man egentligen aldrig nära att ta hem matchen. Matchen slutade 1–3.

I Manchester ställdes Liverpools topprival i Premier League, Manchester City, mot Atlético Madrid. Lagen hade aldrig tidigare mötts i en tävlingsmatch och var mötet mer ovisst på förhand.

Till slut var det City som gick segrande ur striden. Kevin De Bruyne fick ett guldläge inne i straffområdet efter en fin servering av Phil Foden, och kunde placera in 1–0 vid Jan Oblaks bortre stolpe med 20 minuter kvar av ordinarie matchtid.

– Första halvlek var jämn, i andra halvlek hade vi ett par chanser och det var bra att vi tog en. Jag tog löpningen och Phil hittade mig perfekt. Jag behövde hålla mig lugn och lyckligtvis gjorde jag det, säger De Bruyne till BT Sport.

Atlético spelade försvarsinriktat.

– Du måste vara lugn, ha tålamod och försöka hitta utrymmen. Jag tycker att vi gjorde det bra, säger belgaren.

Precis innan visslan ljöd blev det dock riktigt otrevlig stämning precis vid sidlinjen.

Angel Correa sparkade bollen rakt på en liggande Jack Grealish och City-spelaren blev rasande.

Tränare Pep Guardiola fick tillsammans med domare och lagkamrater mota bort Grealish och lugna ner situationen. Correas gula kort fick avsluta den första kvartsfinalen.