Annons

Enrique: Förvånad över att Zlatan är uttagen

Fotboll • Publicerad 5 november 2021
Zlatan Ibrahimovic firar ett mål mot Roma i Serie A. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic firar ett mål mot Roma i Serie A. Arkivbild.Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Sveriges landslag efter skadebekymmer. Ett besked som överraskar Spaniens förbundskapten Luis Enrique.

– Jag är förvånad över att han är uttagen. Inte på grund av hans kvaliteter, utan på grund av hans ålder. Han är 40 år gammal, säger han enligt spanska AS.

Annons

Enrique är full av beröm för den svenske stjärnanfallaren.

– Han (Ibrahimovic) är ett fysiskt under. Det är en toppspelare på den här nivån och är självklart en bra förstärkning för Sverige. Jag hoppas att vi kan neutralisera honom och hans lagkamrater, framför allt de offensiva spelarna i Sverige som också är otroliga, säger han.

Ibrahimovic missade den senaste landslagssamlingen på grund av en hälseneskada men är uttagen i förbundskapten Janne Anderssons trupp till de kommande bortamatcherna i VM-kvalet mot Georgien (11 november) och Spanien (14 november).

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons