Annons

Eriksson och Andersson cupmästare med Chelsea

Både Jonna Andersson och lagkaptenen Magdalena Eriksson startade i backlinjen när Chelsea vann mot Bristol City i den engelska ligacupfinalen.
Nu satsar de på nya framgångar.
Fotboll • Publicerad 14 mars 2021
Landslagsstjärnan Magdalena Eriksson ligacupmästare med Chelsea. Arkivbild.
Landslagsstjärnan Magdalena Eriksson ligacupmästare med Chelsea. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Chelsea var stor favorit på förhand, och visade varför i finalen. Laget vann matchen med klara 6–0, och försvarade därmed sin titel i ligacupen.

Den australiska stjärnan Samantha Kerr stod för ett hattrick.

Annons

Bristol City är ett bottenlag i den engelska högstaligan och hade skrällt sig fram till finalen. Men mot Chelsea gick det som det brukar – på de fyra senaste matcherna mot Londonlaget innan finalen hade Bristol City fyra raka förluster och 1–24 i målskillnad.

Norskan Maren Mjelde fick bäras ut på bår och fördes sedan till sjukhus efter en knäskada, det påverkade lagets titelfirande.

– Det kändes svårt att fira då. Vi håller tummarna för att det inte är så allvarligt med henne. Det är oroväckande med en sådan skada, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Chelsea leder ligan och är fortfarande kvar i både FA-cupen och Champions League. Andersson hoppas att nya framgångar väntar runt hörnet.

– Vi har stora möjligheter att vinna allt. Vi vet vi är ett väldigt bra lag och vi vill vara ett lag som folk ser upp till, ett lag som tar hem alla titlar. Det är vårt mål, säger hon.

Andersson blev utbytt i paus, men Eriksson spelade hela matchen.

Svenska Chelseamålvakten Zećira Mušović fick följa matchen från bänken.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons