Annons

Eskilstuna missade sitt gyllene läge – KDFF kvar på Europaplats

Eskilstuna fick oväntad hjälp i kampen om en Europaplats. Men laget missade sin chans att överta tredjeplatsen i damallsvenskan.
Rosengård vann med 3–1.
Fotboll • Publicerad 1 november 2021
Rosengårds Mimmi Larsson, till höger, firar sitt 1–0-mål mot Eskilstuna.
Rosengårds Mimmi Larsson, till höger, firar sitt 1–0-mål mot Eskilstuna.Foto: Johan Nilsson/TT

När nedflyttningsklara Växjö oväntat besegrade Kristianstads DFF på söndagen gav det Eskilstuna en biljett in i kampen om en Europaplats. En poäng borta mot redan klara mästarlaget Rosengård i den näst sista omgången var allt som hade behövts för att kliva förbi Kristianstad och upp på den åtråvärda tredjeplatsen.

Den chansen tog inte Eskilstunas fotbollsdamer.

Annons

Eller snarare: Rosengård, som bara tappat poäng i en enda hemmamatch den här säsongen, var för starkt.

Mimmi Larsson nickade in 1–0 redan i den nionde minuten och danskan Sanne Troelsgaard utökade till 2–0 tio minuter före paus. I andra halvlek försökte Eskilstuna hitta en reducering, i första hand, men i stället punkterades matchen med drygt tio minuter kvar att spela. Jelena Cankovic slog en kort hörna till Troelsgaard, fick tillbaka bollen direkt och tog några steg in i straffområdet innan hon placerade upp 3–0 i det bortre krysset.

I slutminuterna putsade Noor Hoelsbrekken Eckhoff förlustsiffrorna till 1–3.

Kampen om tredjeplatsen, och en chans att kvala in till Champions League, lever trots allt in i det sista. Kristianstad och Eskilstuna står båda på 32 poäng inför sina avslutande matcher på lördag. Kristianstad, med två måls bättre målskillnad, gästar då Piteå samtidigt som Eskilstuna tar emot tabelltvåan Häcken.

Kif Örebro är också med i fajten. Efter måndagens 2–1 hemma mot Piteå är närkingarna fortsatt två poäng bakom Kristianstad och Eskilstuna. Kif Örebro, som har avsevärt sämre målskillnad än de två konkurrenterna, spelar sin sista match borta mot Vittsjö.

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons