Annons

"Ett derby utan åskådare får hjärtat att blöda"

I normala fall skulle 82 000 åskådare ha sett derbyt mellan Dortmund och Schalke 04 när Bundesligafotbollen återstartar på lördag.
Men när ingenting i världen är normalt blir det inför tomma läktare.
Fotboll • Publicerad 14 maj 2020
Dortmunds tränare Lucien Favre försöker förbereda sitt lag på spel inför tomma läktare. Precis som laget gjorde i Champions League-matchen mot Paris SG den 11 mars. Arkivbild.Foto: Uefa/AP/TT

Det var märkliga omständigheter när Dortmund höll presskonferens inför Ruhrderbyt. Det var nämligen en presskonferens utan journalister som i stället hade fått skicka in sina frågor. Tränaren Lucien Favre anlände i svart munskydd tillsammans med Zorc.

Favre fick frågor om det faktum att Dortmund anlitat en mental tränare med tanke på den ovana situationen med spel inför tomma läktare.

Annons

– En match utan åskådare är väldigt annorlunda och vi måste vara förberedda. Du slår en passning eller skjuter ett skott och får ingen reaktion, det måste man förbereda sig för och det är väldigt bra att vi har en idrottspsykolog involverad, säger Dortmundtränaren.

Återstarten omges av stor medicinsk kontroll och försiktighet. Tränare och alla i lagledningen vid sidan av planen måste bära munskydd. Spelarna har varit i karantän under en veckas tid inför återstarten.

Michael Zorc vädjar också till supportrarna att hålla sig hemma och inte komma till stadion.

– Alla bör följa matchen hemifrån, det är tämligen viktigt för omstarten, sade han.

Dortmund kommer till spel utan skadade duon Axel Witsel och Emre Can.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons