Annons

Eva Bjärvall utslagen i kvartsfinal

I två första omgångarna av matchspels-SM slog Hässlegårdens Eva Bjärvall ut två meriterade spelare – först Europatourproffset Johanna Lundberg (19:e hålet), därefter holländskan Kyra Van Leeuwen (3/1).
Sport • Publicerad 21 augusti 2009

Men i kvartsfinalen tog det stopp. Eva Bjärvall förlorade mot Louise Larsson från Karlstad, en av landets högst rankade amatörer, och dessutom en fena på matchspel – Louise vann tidigare i år JSM i matchspel på Vasatorp, i final mot Kristianstads Emma Nilsson.

Mot Eva Bjärvall låg Louise ett upp efter 16 spelade hål, och vann det 17:e hålet. Bjärvall förlorade därmed matchen med 2/1, och delar femteplatsen i SM.

Semifinalerna i SM spelas i dag, och på lördag gör de två sista damerna respektive herrarna upp om de 200 000 kronor som tillfaller vinnaren.

Cecilia Isberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons