Annons

F1 ställer inte in vid coronasjukdom

Formel 1 kommer inte att ställa in något lopp, även om en förare blir sjuk i covid-19. Det säger vd:n Chase Carey.
Formel 1 • Publicerad 3 juni 2020
Formel 1 sätter igång i Österrike i juli – och loppen ska köras även om någon blir sjuk i corona. Arkivbild.
Formel 1 sätter igång i Österrike i juli – och loppen ska köras även om någon blir sjuk i corona. Arkivbild.Foto: Ronald Zak/AP/TT

– Om en person testas positivt leder det inte till att ett lopp ställs in. Personen ska sättas i karantän och ersättas. Om en förare blir sjuk, finns det reservförare tillgängliga, säger han till F1:s webbplats.

Carey säger att formel 1-familjen kommer att leva som i en egen bubbla – åka chartrade plan till en tävlingsplats och där isoleras på hotell och på tävlingsplatsen. Stallen kommer att behöva minska på personal, max 80 personer per team mot cirka 130 vanligtvis.

Annons

– Det kommer inte gå att hålla två meters avstånd till alla i teamet, det blir omöjligt när bilen kommer in i depån och däcken ska bytas. Men vi ska se till att ha ett regelverk klart så snart som möjligt för att minimera alla risker.

Formel 1-säsongen ska starta den 5 juli i Österrike. Hittills har man presenterat ett tävlingsprogram med åtta lopp, på sex banor i Europa fram till den 6 september. Målet är att få ihop en serie med mellan 15 och 18 lopp.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons