Annons

Få spelobjekt efter Uefabeslut

Sport • Publicerad 13 september 2001

SPEL. I går försvann 14 av 20 spelobjekt på Oddsets Lången, Matchen och Bomben.

Torsdagen får bli en ledig dag för spelarna.

Annons

Samtliga elva matcher på Lången och alla fyra på Matchen samt Bomben utgår sedan Uefa och Svenska fotbollförbundet ställt in matcherna för att visa sin respekt för offren i tisdagens terrorattack mot USA.

–Vi har haft dagar med väldigt många inställda matcher tidigare, men inget i den här omfattningen, säger Tommy Wahlgren på Svenska Spel.

Det är första gången samtliga spelobjekt utgår.

För några möjligheter att hinna stuva in nya spelobjekt har inte Svenska Spel.

–Det finns inte så mycket att sätta in och det här kom med alldeles för kort varsel, säger Pelle Kotschak på Svenska Spel.

Omsättningen en dag med Europacupfotboll på Lången brukar ligga runt fem miljoner kronor.

Pengar som Svenska Spel nu går miste om på torsdagen. TT FOTBOLL.Veckoslutets asiatiska VM-kval i fotboll kommer att spelas som planerat. Det bestämde Fifa, det internationella fotbollförbundet, några timmar efter Uefas beslut att ställa in veckans matcher i Champions League och Uefa-cupen.

”Vi kommer inte att kapitulera för våldet. Fifa har åsikten att trots de hemska händelserna i New York och Washington så kommer alla VM-kvalmatcher att spelas så länge säkerheten kan garanteras.” skrev Fifa i ett pressmeddelande.

Matcherna är Oman–Förenade arabemiraten och Iran–Bahrain på fredag, Kina–Uzbekistan och Thailand–Saudiarabien på lördag.TT GOLF. Ryder Cup är en av flera golftävlingar som kan komma att ställas in eller flyttas på grund av terroristdåden i USA.

Spelare från både Europa och USA ställer sig tveksamma till att ställa upp i Ryder Cup, den prestigefyllda duellen mellan USA och Europa som i år är förlagd till brittiska Belfry 28–30 september.

Annons

–Vi har bokat flyg på söndag kväll till England och det känns som om det är för tidigt efter den här tragedin, sade den amerikanske stjärnspelaren Mark Calcavecchia till Londontidningen Daily Express.

–Jag tror vi kan glömma Ryder Cup för åtminstone några månader. Vi är alla förkrossade av vad som hänt, så många oskyldiga människor dödade.

Calcavecchia fick medhåll av lagkamraten Stewart Cink, som kände personlig oro för att ställa upp i Ryder Cup.

– USA har inte så många landslag i internationella tävlingar och skulle någon vilja slå till mot USA, frihet, eller kapitalism så vore Ryder Cup ett frestande mål att slå mot, sade han.

Tre svenskar är uttagna i Europa-laget, Jesper Parnevik, Niclas Fasth och Pierre Fulke. Dessutom är Joakim Haeggman utsedd till assisterande coach

Veckans tävling på PGA-touren, inofficiella VM i St Louis, kommer att inledas en dag senare än planerat. Det innebär att två ronder spelas på fredagen, en på lördagen och en på söndagen. Samma sak gäller andra golftävlingar i USA. Det är dock möjligt att tävlingarna ställs in helt.TT nBASEBOLL. Inte sedan Dagen D 1944 har den amerikanska basebolligan, MLB, strukit hela omgångar i Major League. Men i går fattade ligaledningen beslutet att ställa in både onsdagens och torsdagens matcher. Det innebär att tre omgångar i följd har skjutits upp till följd av tisdagens terroristattacker i USA.

–Med tanke på att landet fortfarande är skräckslaget och på de stora utmaningarna som vårt lands ledning, våra städer och våra medborgare står inför, anser jag att det är lämpligt att ställa in alla matcher, sade MLB-kommissionären Bud Selig.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons