Annons

Fakta Nominerade till Årets Ungdomsförening

Sport • Publicerad 30 januari 2004

Hässleholms IF

Föreningen bildades 1922 och fotboll har varit den ledande verksamheten. HIF ser som sin viktigaste policy att utveckla ungdomar och deras initiativkraft. Inom varje sektionsstyrelse ska det därför ingå minst två ungdomar. Under 2003 sjösatte föreningen "Onside" - ett projekt som har som syfte att ge ungdomarna i Hässleholm en bättre fritid. Kompisandan är viktigare än stjärntänkandet.

Annons

Åhus Handboll

Föreningen, som bildades 1995, betyder enormt mycket för många barn och ungdomar i Åhus. Föreningen har i dag 450 aktiva handbollsspelare, 40 procent är tjejer. Under 2003 arbetade föreningen fram ett policy- och målsättningsdokument som ska ligga till grund för all verksamhet som bedrivs inom Åhus Handboll. Under 2003 fortsatte föreningen arbetet med att utveckla Åhus Beachhandboll Festival.

KFUM Kristianstad Basket

En liten förening som utvecklats mycket under året, både vad gäller medlemsantal men även själva ungdomsverksamheten. Klubben är inte främmande för att testa och ge ungdomarna nya upplevelser vid sidan av själva basketplanen. Klubben har en bred rekryteringsgrund och arbetar mycket med integrationsfrågor. Basketskolorna på Gustav Hellströms skola och Centralskolan fungerar som en spjutspets i arbetet med att rekrytera nya spelare.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons