Annons

Fakta Så fungerar Hattrick

Sport • Publicerad 22 januari 2004

Det kostar ingenting att spela Hattrick. Men det gäller att ha tålamod. Kölistan är l-å-n-g och du kan räkna med att få vänta upp till fyra-fem månader på att få komma med.

Du blir tilldelad ett fiktivt lag. Du döper ditt lag och ditt lags hemmarena själv och blir ägare och manager. Man kan, för 15 kronor i månaden, få tröjnummer och ansikten på spelarna. I detta paket ingår även klubbmärke, fanclub och pressmeddelanden.

Annons

Matcherna spelas onsdagar (cupmatcher eller träningsmatcher) och söndagar (seriematcher) och som coach tar man ut laget beroende på dagsform och skadeläget.

Spelet pågår dygnet runt. Ditt lag spelar även om du inte går in på sajten.

Håll koll på klubbens ekonomi. "Elitlicensen" finns även här. Om du har skulder på fem miljoner kronor åker du ut ur spelet. Innan det har gått så långt får man dock en skriftlig varning.

Några tips för nybörjaren är att lägga upp en långsiktig strategi, strunta i resultaten de första säsongerna, träna en färdighet i taget. Och det gäller, som sagt, att hålla koll på pengarna.

Adressen är www.hattrick.org

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons