Annons

Färjestad ser seriestart utan publik

Ishockey • Publicerad 8 maj 2020
Tomma läktare i Scandinavium då Frölunda och Djurgården möttes i sista SHL-omgången. Färjestad förbereder sig nu för en seriestart i höst utan publik. Arkivbild.
Tomma läktare i Scandinavium då Frölunda och Djurgården möttes i sista SHL-omgången. Färjestad förbereder sig nu för en seriestart i höst utan publik. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

SHL-starten i september utan publik?

Det är en verklighet som Färjestad redan nu så smått börjar förbereda sig på.

Annons

– Jag tror att vi mentalt bör ställa in oss på att säsongen kan starta inför tomma läktare, säger klubbens general manager Peter Jakobsson till Värmlands Folkblad.

SHL spelade den sista grundserieomgången den gångna säsongen utan publik på grund av coronaviruset, sedan ställdes hela slutspelet in. Färjestad förordar dock en seriestart utan publik om läget kräver det.

– Vår absoluta uppfattning är att det är bättre att börja spela än att inte spela alls. Vi får ställa in och förbereda oss på alla olika scenarier som finns. Och det är det som är den stora utmaningen, inte bara för Färjestads BK utan för alla typer av verksamheter i dag, säger klubbens vd Stefan Larsson till tidningen.

SHL-premiären är planerad till den 19 september.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons