Annons

Färjestad tog tredje raka – slog Linköping

5–1-segern mot Linköping innebär tre raka vinster för Färjestad – och nu är man bara tre poäng från topp sex-lagen.
Ishockey • Publicerad 10 december 2020
Färjestad vann mot Linköping. Arkivbild.
Färjestad vann mot Linköping. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Färjestad sågs på förhand som en av de starkaste kandidaterna att ta hem SM-guldet den här säsongen.

Men laget levde inte upp till de högt ställda förväntningarna i början av säsongen.

Annons

Nu verkar Karlstadgänget ha vaknat till på allvar. 5–1 borta mot Linköping var tredje vinsten i följd och laget har samlat 14 poäng av 18 möjliga på sistone.

– Det har tagit lite tid att hitta rätt i femmorna. Men nu har vi flera formationer som fungerar bra. För egen del trivs jag jättebra ihop med Victor Ejdsell och Jacob Peterson, säger Daniel Viksten och fortsätter:

– Vi har tajtat till vårt försvarsspel, samtidigt som vi blivit mer effektiva. Jag tycker att vi visar båda de delarna den här matchen.

På väg mot rekord?

Linköping vann skotten med 28-25 och tryckte stundtals tillbaka gästerna ordentligt. Men Arvid Holm agerade väldigt stabilt i kassen, samtidigt som han fick bra hjälp av sina lagkompisar att ta hand om returer. Niklas Lundström i hemmaburen var desto mer darrig.

Och offensivt hade gästerna en betydligt högre procent i sina avslut än östgötarna.

– Jag är säker på att vi har något bra på gång. Nu är vi nära att ta oss upp på topp sex, där vi vill och ska vara, säger Daniel Viksten.

Viksten passade till både 2–0 (Victor Ejdsell), 4–1 (Jacob Peterson) och 5–1 (Jonathon Blum) – tre assists innebär att forwarden redan är uppe i 21 poäng (tio mål och elva assists) den här säsongen.

Som mest har han producerat 30 poäng i Färjestad och 37 i Örebro under grundserien i SHL.

– - Visst är det kul att bidra i offensiven till laget. Men det var mer viktigt att göra egna poäng när man var yngre. Nu när jag kommit upp lite i åren tänker jag inte riktigt på samma sätt längre.

Långa skadelista

Precis som när lagen möttes i Karlstad tidigare i höstas gick Färjestad fram till 3–0, innan Linköping kom i gång.

Annons

– Det är inte optimalt att ge ett så pass offensivt skickligt lag det försprånget. Av någon anledning saknade vi den energin som krävs i början. Sedan tar vi över spelet, men de har en helt annan effektivitet än oss, säger LHC-tränaren Bert Robertsson.

Linköping hade inte mindre än sju ordinarie spelare på frånvarolistan – däribland tunga namn som skyttekungen Broc Little, samt backarna Jonas Holös och Filip Berglund.

– Jag vill inte skylla på det, men det är klart att märks. När även Holös tvingades lämna återbud under dagen sprack vårt mest stabila defensiva backpar de senaste veckorna, säger Robertsson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons