Annons

Fem frågor med Claes Magnusson

I dag startar Sommarbandyfestivalen i Valjeviken. Hur är känslan? – Känslan är bra. Vi har fått mycket positiv respons runt turneringen och vi lär kunna räkna med bra väder och uppehåll nu i helgen i alla fall. Det är alltid viktigt att ro iland första helgen med elitlagen på banan.
Sport • Publicerad 25 juli 2008

Turneringen byter namn och flyttar från Åhus till Valjeviken. Varför?

- Åhusparken ska ju rivas och det går inte att spela där längre. När vi har valt Valjeviken som spelplats har vi tittat utifrån spelarnas ögon. Naturen är fin, det är nära till vattnet och vi har bra boendealternativ, plus positiva grannar.

Annons

Vad innebär flytten för turneringen?

- Det mesta är positivt. Valjeviken och Sölvesborgs Kommun har gjort ett jättejobb som huvudsponsorer och även Ronny Hassan finns med på ett hörn även om vi inte är kvar i Åhus. Det enda jag saknar är tallarna som gör att det kan bli skuggor på planerna.

Hur många lag och deltagare räknar ni med i år?

- Det blir 1800 deltagare, precis som ifjol. 215 lag är anmälda och där är ungefär lika många som förra året.

Vilka lag är dina favoriter i herr- och damtävlingen?

- Vä Bil är svårbesegrade, men det finns en del nya intressanta utmaningar i år. Pokemon är säkert revanschsugna för finalförlusten i förlängning förra året. Det kan mycket väl bli en repris på fjolårsfinalen.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons