Annons

Fifa bekräftar: Nadia Nadim VM-ambassadör

Danska fotbollsstjärnan Nadia Nadim är ambassadör för herrarnas fotbolls-VM i Qatar, det bekräftar Internationella fotbollsförbundet Fifa i ett mejl till danska TV2.
Fotboll • Publicerad 5 april 2022
Nadia Nadim. Arkibild.
Nadia Nadim. Arkibild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Den 34-åriga anfallaren, som varit i storklubbar som Manchester City och Paris Saint-Germain och nu spelar i amerikanska Racing Louisville, skapade rubriker i fredags på första april då hon publicerade nyheten på sina sociala medier och sedan avfärdade det hela som ett aprilskämt.

Nu står det däremot klart att Nadim, som tidigare kritiserats för sitt skönmålande av Qatar, är ambassadör för mästerskapet som inleds i november.

Nadims samarbete med Fifa och VM är kontroversiellt av flera anledningar. Framför allt eftersom mästerskapet omgärdats av korruptionsanklagelser och landet anklagas för brott mot mänskliga rättigheter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons