Annons

Fifas VM-mål: 2 miljarder tv-tittare

Fifa förväntar sig två miljarder tv-tittare i damernas fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar.
Det skulle i så fall betyda en fördubbling från VM 2019 i Frankrike.
Fotboll • Publicerad 11 april 2023
Sverige möter Sydafrika i första gruppspelsmatchen. Arkivbild.
Sverige möter Sydafrika i första gruppspelsmatchen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Samtidigt meddelar Internationella fotbollsförbundet att 650 000 biljetter har sålts och att nästa fas i biljettförsäljningen inleds på tisdagen.

Sarai Bareman, chef för damfotboll i Fifa, säger att sommarens mästerskap kommer vara en "game changer" för damfotboll.

Annons

"Folk kommer säga att det förändrade allt och tog spelet till nästa nivå. Det gäller alla aspekter, kommersiellt, delaktighet, popularitet och tillväxt", säger Bareman i ett uttalande och poängterar att det långsiktiga målet är att göra damernas VM lika stort och lönsamt som herrarnas dito.

"Vi vet att herrarnas VM är den primära inkomstkällan för Fifa och fotboll. Mästerskapet generar över fem miljarder dollar (motsvarade runt 50 miljarder kronor) per upplaga. Det är också ett tydligt mål för damfotbollen.

Mästerskapet, där USA är regerande mästare, spelas 20 juli–20 augusti i Australien och Nya Zeeland. Sverige spelar första matchen mot Sydafrika den 23 juli.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons