Annons

Finalisten jagar ny framgång

Final förra året, och att döma av premiären blir Tosteberga/Nymölla att räkna med även i år. 14–1 (8–1) mot Sibbhult innebär att laget är klart för andra omgången.
Sport • Publicerad 20 december 2002
Tosteberga/Nymölla bjöd på ett målkalas och vann med 14-1 mot Sibbhult.BILDER: BOSSE NILSSON
Tosteberga/Nymölla bjöd på ett målkalas och vann med 14-1 mot Sibbhult.BILDER: BOSSE NILSSONFoto: 

– Jag är glad att grabbarna gick för fullt hela vägen. Vi behöver träna, säger tränaren Mats Andersson. Fjolårets sensationsgäng har laddat upp på Kanarieöarna. – Vi har sprungit flera mil, ler Mats Andersson. – Skämt å sido. Att springa är inte allt, vi har haft roligt och det är oerhört viktigt, säger Mats med tydlig adress till vissa ledare som vill förbjuda spelarna att spela inomhus. – Visst finns det en skaderisk, men den finns även i det vardagliga livet. Du kan lika gärna gå och halka på en isfläck ute på stan. Som tränare måste du lyssna till spelarna. Tosteberga/Nymölla trivs i Bladets och Alliansens turnering. Om den sen spelas med eller utan sarg har inte så stor betydelse. – Personligen föredrar jag sarg, och spelarna verkade ha roligt där ute idag, sa Mats efter 14 mål på stackars Sibbhult. – Vi har en bra blandning av lirare och grovjobbare. Och förhoppningsvis kan vi avancera en bra bit även i år. Självförtroendet är det inget fel på. Faktum är att Tosteberga inte har förlorat sen den 28 maj. Då svarade Lönsboda för motståndet. Efter åtta raka förluster och en klar jumboplats i division IV kom vändningen. Tosteberga blev höstens lag – och klättrade till sjunde plats i tabellen. – Vad som gick snett i början? Vi är många som försökt analysera, men allvarligt talat så har vi inte blivit mycket klokare efter det. Nä, det var stolpe-ut helt enkelt. Men nu är det positiva tongångar, och nästa år ska Tosteberga vara med och fightas om seriesegern i division IV. – Vi hoppas det, och det finns stora kvalitéer i spelartruppen. Några nyförvärv? – Inte ännu. Tim Wastmans och Mikael Nyman (båda Ifö/Bromölla) har varit och tränat med oss och vi hoppas en del på dom. Men inget är klart. Tappar ni någon? – Nä, inte en enda. Men det är långt till gröna gräsplaner. Nu handlar det om innefotboll och Mats Andersson har sina favoriter klara. – IFK Hässleholm var ruskigt bra förra året. Ifö/Bromölla är alltid bra inomhus, och KFF ser ut att få ett bra lag. Och sen vill jag varna för Åhus HBK, säger Mats Andersson. I nästa omgång möter Tosteberga...just det, Åhus HBK. En ren repris på semifinalen förra upplagan. Då vann Tosteberga med 5–3. Den 28 december spelas matchen. Missa för allt i världen inte den. Patric Nilsson

INNEFOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons