Annons

Brynäs i karantän: "Känns helt värdelöst"

I kväll skulle SM-finalspelet i damhockeyligan SDHL mellan Brynäs och Luleå ha startat – men smittspridningen i Brynäs gör att det kan dröja.
I nuläget sitter Gävlelagets spelare i karantän.
Ishockey • Publicerad 15 mars 2021
Erika Grahm, till höger, och Brynäs har drabbats av smittspridning och sitter i karantän inför SM-finalerna. Arkivbild.
Erika Grahm, till höger, och Brynäs har drabbats av smittspridning och sitter i karantän inför SM-finalerna. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Brynäs hade klarat hela säsongen utan smittspridning, men efter att finalplatsen säkrats mot HV71 i förra veckan var det dags.

– Det är en handfull spelare som har drabbats. Vi sitter fortfarande i karantän hela laget, vi har inte riktigt kontroll ännu då vi spelade i onsdags. Vi kommer att testa resterande grupp under morgondagen. Då vet vi mer, säger Grahm.

Hög smittspridning

Annons

Gävleborg tillhör de regioner i landet med högst smittspridning av covid-19.

– Är det något man kan styra över i den här pandemin? Nej. Vi har varit extremt noggranna hela säsongen och haft en kontinuerlig testning även om vi inte haft smitta, säger Grahm.

TT: Hur mår du själv?

– Jag mår bra, men det är mycket att tänka på. Dels att vi ska få kontroll på smittspridningen, men också att styra upp allt annat runt omkring.

Starten dröjer

I lördags kom beskedet att SM-finalserien, som avgörs i bäst av fem matcher, skjuts upp. När den kan börja beror bland annat på resultatet av Brynäs-testerna under tisdagen. SDHL:s sportchef Gizela Ahlgren Bloom säger till NSD :

– Vi har vetskapen om hur länge en smittspridning kan pågå och lågt räknat pratar vi om sju till tio dagar. Men det här handlar om en ganska så utbredd smittspridning och därför tror vi att det kommer att ta längre än så. Förhoppningen är att vi kommer igång innan månadsskiftet.

Eftersom A-VM i Kanada avgörs först i maj finns ingen omedelbar tidspress för SDHL. Där ska många av ligans utländska stjärnor spela, däremot inte Sverige som åkte ur A-gruppen för ett par år sedan. B-VM är sedan tidigare inställt på grund av pandemin.

Enligt SVT kan en formatändring, exempelvis till bäst av tre matcher, bli aktuell, men i nuläget är det bäst av fem som gäller, uppger ligan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons