Annons

Finland inför munskyddskrav – Danmark avvaktar

Finland och Danmarks presskonferenser handlade i mångt och mycket om sjukdomsfallen under EM.
Det finska landslaget inför krav på munskydd för att försöka hejda smittspridningen av coronaviruset.
Fotboll • Publicerad 11 juli 2022
Det danska laget, med förbundskapten Lars Søndergaard i spetsen, har inte infört nya coronaregler. Arkivbild.
Det danska laget, med förbundskapten Lars Søndergaard i spetsen, har inte infört nya coronaregler. Arkivbild.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/TT

– Alla är oroliga, i alla 16 lag nu. Vi får försöka ta ett steg tillbaka och vara extra noggranna för spelarnas skull, så att de får chansen att uppleva sin dröm, säger Finlands svenska förbundskapten Anna Signeul.

Efter att spelare och ledare i flera lag, däribland Finland, testat positivt för covid-19 har det finländska laget nu skärpt sina regler. På presskonferensen, i Milton Keynes, var därför munskydd obligatoriskt.

Annons

– Det är givet att alla spelare är rädda för att bli smittade. Men trots att vi försöker skydda oss kan det ändå komma fler fall, säger Signeul.

Det danska laget å sin sida kör dock på utan nya regler. Under måndagen träffade spelarna sina nära och kära. På lagets presskonferens var det dock fullt fokus på covid-19.

– Vi håller distans, har följt alla regler och fortsätter så. Vi gör rätt, jag vet inte vad andra gör. Jag har sett en del bilder efter matcher och där har det varit mycket närkontakt, säger Danmarks förbundskapten Lars Søndergaard.

– Vi satsar på att vara förnuftiga.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons