Annons

Finlands meste landslagsspelare lägger av

Finländska Anna Westerlund har tagit på sig fotbollsdojorna för sista gången i professionella sammanhang.
Fotboll • Publicerad 12 december 2022
Finlands Anna Westerlund i kamp med Rebecka Blomqvist under tisdagens VM-kvalmatch mot Sverige i september.
Finlands Anna Westerlund i kamp med Rebecka Blomqvist under tisdagens VM-kvalmatch mot Sverige i september.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den 33-åriga backen, som också spelat som defensiv mittfältare mellan varven, har spelat 147 A-landskamper, mer än någon annan finländsk spelare på både dam- och herrsidan.

– När säsongen var i gång hade jag ambitionen att fortsätta spela, och kanske även testa utlandet igen. Men ganska snabbt därefter fick en i familjen cancer och lite senare fick jag veta att mitt gamla klubblag inte ville ha mig mer, säger Westerlund i ett videoklipp som Helmarit (damlandslaget) lagt ut på Twitter.

Annons

– Känslan bara infann sig: att jag varken har motivationen, viljan eller orken att börja om någonstans på nytt. Det gick ganska snabbt, fortsätter hon.

Förutom landslagsspel har Westerlund bland annat spelat klubbfotboll i Umeå och Piteå, liksom i norska LSK och i Ålands United.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons