Annons

Finländska profiler till SHL

Två finländska profiler flyttar till SHL.
Brynäs lånar backen Mikko Niemilä, 32, från Kärpät och Luleå har skrivit kontrakt med forwarden Tomi Sallinen, 33.
Ishockey • Publicerad 28 november 2022
Tomi Sallinen i Brynäströja i en match mot Luleå i mars. Nu är den finländske forwarden klar för Luleå. Arkivbild.
Tomi Sallinen i Brynäströja i en match mot Luleå i mars. Nu är den finländske forwarden klar för Luleå. Arkivbild.Foto: Fredrik Sundvall/TT

Båda spelarna har skrivit kontrakt för resten av säsongen.

Det rådde till en början en viss förvirring kring Niemilä. Han presenterades på måndagsmorgonen på Brynäs webbplats, men efter några minuter togs informationen bort.

Annons

Efter ytterligare en och en halv timme var dock allt klart.

Mikko Niemilä lånas in från Kärpät resten av säsongen. Han har vunnit tre finländska mästerskapstitlar och spelat över 500 matcher med Kärpät.

"Mikko har vunnit mycket, har massvis av rutin och dessutom erfarenhet från landslagsspel", säger Brynäs sportchef Johan Alcén till Brynäs webbplats om den defensive backen.

Förra säsongens SM-finalist Luleå har haft det tungt med målskyttet och letat efter forwardsförstärkning hela hösten. Nu får man loss förre Brynäsforwarden Tomi Sallinen som börjat säsongen i tjeckiska Brno.

"När Tomi blev tillgänglig för oss så passade det rätt bra, utifrån att vi avancerat i CHL-slutspelet och även fått några skador. Arbetet med att hitta ytterligare en forward till laget fortsätter dock och påverkas inte av att vi nu kommit fram till en bra lösning med Tomi", säger Luleås sportchef Stefan "Skuggan" Nilsson.

Sallinen lämnade Brynäs efter förra säsongen och har även representerat Färjestad, Djurgården och Leksand. På 274 SHL-matcher i karriären har han gjort 145 poäng, 55 mål och 90 assist.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons