Annons

Fint besök när pistol-SM avgörs

Sport • Publicerad 5 juli 2008

ººNär de båda skyttekretsarna i Skåne, Kristianstads och Malmöhus, torsdag-söndag i nästa vecka arrangerar pistol-SM kommer nästan 1000 skyttar från 200 klubbar i landet att göra kring 2400 starter.

– Hela svenska eliten kommer till våra tävlingar, säger tävlingsbasen Sven-Olof Sandberg. Ragnar Skanåker var anmäld men tvingades stryka sig efter en vurpa med cykeln - han bröt olyckligt handleden. Han kommer dock att finnas på plats liksom en annan olympisk guldmedaljör inom skyttet i Jonas Edman.

Annons

Tävlingscentrum blir skjutanläggningen Wendesbanan i Norra Åsum. SM-tävlingarna i fältskjutning avgörs i anslutning till Wendesbanans terräng, medan precisionsskjutningarna äger rum på Kristianstad PK:s anläggning i Snårarp.

Årets SM-tävlingar genomförs på pistol och revolver i såväl fält-som precisionsskjutning. Inom båda dessa discipliner blir det tävlingar på pistol i klasserna A, B och C (öppen klass) för herrar, C för damer och juniorer, yngre och äldre veteraner.

Leif Flintvall
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons