Annons

Fjälkinge föll i derbyt mot Hjärsås– trots drömstart

Fjälkinge IF lirar brallorna av Hjärsås/Värestorps försvar. Heyder Ali gör 1–0 redan i andra spelminuten, Tim Hansson 2–0 i tolfte.
I det läget, med 2–0 i ryggen och ett hemmalag på knä, är inte frågan vilket lag som ska vinna derbyt på Hjärsås regndränkta idrottsplats utan hur mycket Fjälkinge ska vinna med.
Hur det slutade? Det blev 4–2. Till Hjärsås/Värestorp.
Hjärsås • Publicerad 18 augusti 2019
Foto: Hanna Franzén

– Det var likadant mot Hörby. Då snackade vi om att stoppa deras farligaste spelare Fisnik Alaj. Nu var det han därborta vi skulle hålla ett extra öga på, men det gick ju inte alls, säger spelande tränaren Robin Olsson och pekar bort mot Hjärsås/Värestorps skyttekung, Niclas Svensson.

Som verkligen levde upp till epitetet skyttekung. Gjorde själv tre mål och spelade fram Vleron Bashotaj till det fjärde.

Annons

– Niclas var den stora skillnaden i dag, fortsätter Robin Olsson. Han var helt enkelt för stark och snabb för oss.

Nej, Fjälkingeförsvaret kunde inte stoppa Niclas Svensson, vare sig i luften eller på marken.

I 20:e minuten snodde han bollen från en Fjälkingeförsvarare, skruvade lite på siktet och prickade in 1–2.

I 52:a minuten slog han in kvitteringen på straff, i 61:a nickade han in 3_2 och i 80:e gav han öppet mål för Vleron Bashotaj, som bara hade att lägga in bollen i det tomma Fjälkingemålet.

För Hjärsås/Värestorp var det naturligtvis en seger med stort S.

– Ja, det kan man verkligen säga. Men det krävdes en ordentlig utskällning i paus för att vi skulle få fart på benen, sa tränaren Martin Michalski, glad som en spelman, givetvis.

– Många trodde nog att vi skulle tröttna i andra halvlek. Men vi sprang oerhört mycket i somras, och det hade vi nytta av nu. Det var många hårda ord och jag var kanske inte den mest populäre tränaren då, men i dag tackar de mig för hårdkörningen.

– Kval? Nej, så långt tänker vi inte. Det viktigaste var att vi vann och fick lite distans till lagen neråt.

Fotboll, division 4 östra

Hjärsås/Värestorps IF–Fjälkinge IF 4–2 (1–2)

Målen: 0–1 Heyder Ali (2), 0–2 Tim Hansson (12), 1–2 Niclas Svensson (20), 2–2 Niclas Svensson, straff (52), 3–2 Niclas Svensson (61), 4–2 Vieron Bashotaj (80).

Rött kort: Rasmus Enderle Rosengren (61), Dawid Drzymala (80), båda Fjälkinge.

Domare: Jonathan Smith, Malmö.

bild 1/20
Leif Westerhede
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons