Annons

Fjälkinge nära poäng mot Höör

Sjätte raka förlusten. Men bottengänget Fjälkinge var inte långt ifrån att snuva serieledaren Höör på poäng.
Sport • Publicerad 15 augusti 2009

– I dag var vi faktiskt värda en poäng, särskilt på det sätt vi genomför matchen mot ett så bra lag som Höör, konstaterar Fjälkingetränaren Anders Nicklasson.

Men det började som förväntat. Överlägsna serieledaren Höör skapade mängder av chanser och Fjälkinge rejält tillbakatryckta. Men hemmalaget redde ut den första anstormningen. Och man klarade även sig från en eventuell straff då bollen tog på Patrik Ranefjords hand inne i straffområdet. Anders Nicklasson tyckte dock att domaren gjorde rätt som friade.

Annons

– Det var oavsiktlig hands.

Fjälkinge fredade sitt mål med bravur fram till den 37:e minuten. Då rann Mats Lilienberg igenom och lobbade behärskat in Höörs ledningsmål över Fjälkingekeepern Jerker Lindström. Och 0–1 stod sig halvleken ut.

Men Fjälkinge fick precis den start man behövde; i den 57:e minuten nickade Djengiz Shefkiji in kvitteringen efter en väl slagen hörna. Något som kom som en kalldusch för gästerna.

Målet gjorde susen för Fjälkinge som tog tag i spelet. Och Pajtim Buzollis rungande stolpskott höll så när på att ge jumbolaget ett ledningsmål. Höörkeepern Abdul Semwanga-Nyende hann knappt reagera.

– Det skottet var ju värt ett bättre öde, säger Nicklasson. Christian Jönssons frispark var även det ytterst nära ett ledningsmål. Men bara minuten senare återtog Höör ledningen genom ett överraskande skott av Don Magnusson strax utanför straffområdet.

Skottet överumplade Jerker Lindström som inte hann ställa sig tillrätta i målområdet. Målet kom med fem minuter kvar.

– Ett snöpligt mål, men rätt så typiskt tyvärr, suckar Nicklasson. Men Fjälkinge orkade trycka på en sista gång och skapade ett par riktigt hyfsade kvitteringschanser.

– Som sagt, att vi lyckas spela jämnt mot serieledaren bådar gott inför framtiden.

– Jag tror inte heller det handlade om underskattning. Vi slog de ifjol och de hade respekt för oss, menar Fjälkingetränaren.

Men grundproblemet kvarstår.

Fjälkinge har inte tagit poäng sedan den 26 maj då det blev hemmaseger mot Perstorp (5–2). Laget ligger fast förankrat i botten av tabellen och avståndet till kvalstrecket är alltjämt 10 poäng.

Filip Lundstedt
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons