Annons

Fjällström på pallen i världscupen i Idre

Ludvig Fjällström visar form inför OS i Peking.
Han blev trea i världscupen i parallellpuckel i I Idre – hans fjärde pallplats i i karriären och den andra i Idre.
"Jag kan ju inte åka från Idre utan medalj", säger Fjällström i ett pressmeddelande.
Puckelpist • Publicerad 12 december 2021
Ludvig Fjällström, Sverige, kom på tredje plats i världscupen i parallellpuckelpist i Idre.
Ludvig Fjällström, Sverige, kom på tredje plats i världscupen i parallellpuckelpist i Idre.Foto: Nisse Schmidt/TT

Hemmaåkarna fick ett starkt avslut på tävlingarna i världscupen i Idre Fjäll på söndagen.

Både Oskar Elofsson och Ludvig Fjällström tog sig vidare till semifinalen i parallellpuckelpist, där Fjällström vann och därmed knep tredjeplatsen. Elofsson blev fyra totalt och hans storebror Felix Elofsson knep femteplatsen.

Annons

För Ludvig Fjällström har backen i Idre extra stor betydelse. Det var nämligen där han knep sin första världscupseger förra säsongen.

"Jag tycker att jag höll mig ganska smooth idag. Även om det gick riktigt fort lyckades jag hålla ihop det ändå. Sen fick jag till ett ganska bra andrahopp. Jag kunde ju inte åka från Idre Fjäll utan medalj", säger Fjällström.

Till OS 2022 i Peking är Fjällström redan uttagen, medan bröderna Elofsson fortfarande hoppas på att tas ut av SOK. Kvaltiden går ut den 16 januari och OS inleds den 4 februari.

Felix Elofsson och Ludvig fjällström var två av tre puckelåkare som var med i den svenska OS-truppen i Pyeongchang 2018, där ingen av svenskarna tog sig vidare till final.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons