Annons

Fjärde raka förlusten för IFK: ”Inte jättemycket att säga om”

IFK Kristianstad halkar efter topplagen i division 1 södra.
Mot HK S-hof kom fjärde raka förlusten.
– Men de tre senaste förlusterna är inte så jättemycket att säga om, säger Mattias Johansson, tränare i IFK.
Handboll • Publicerad 15 december 2019
Foto: Mikael Persson

Den orangea nykomlingen i division 1 södra inledde säsongen på ett väldigt lovande sätt.

Fyra segrar och en oavgjord på de sex första matcherna gjorde IFK Kristianstad till ett topplag.

Annons

Men det var då. Nu, fyra omgångar senare, har IFK fyra raka förluster på kontot och man har halkat ner till en sjätteplats i tabellen.

– Men det är bara förlusten mot Örebro (13–21) som jag inte kan leva med. De andra förlusterna har varit mot topplag med väldigt skolade och duktiga handbollsspelare, säger Mattias Johansson, tränare i IFK.

Johanssons gäng började annars bortamatchen mot Sävehofs farmarlag på bästa sätt. Ledning med 5–2 efter åtta minuter.

Men sedan tog det stopp. Tio minuter senare satt Partille-tjejerna i förarsätet med en ledning på 9–7.

Men det var ändå jämnt i paus (14–13) innan HK S-hof spelade ut sitt ess i den andra halvleken. Ett ess som stavades sju mot sex.

– Man måste vara ärlig och säga att de gjorde det riktigt bra. I normala fall brukar det vara en eller två spelare som spelet styrs av och som man sätta in sitt försvarsfokus på men de gjorde mål från alla positioner och spelade väldigt varierat, säger Johansson.

IFK var oftast i underläge med tre, fyra eller fem bollar i den andra halvleken och man var aldrig nära att sniffa hemmalaget i nacken när det skulle dra ihop sig.

– Vi möter ett bra lag, man måste kunna säga det. Vi har förlorat mot Skövde, Ystad och S-hof i de tre senaste matcherna och det är lag med unga talangfulla tjejer som är skolade och vissa av dem tränare fem dagar i veckan med SHE-spelare.

– Det kan ju inte vi matcha i dagens läge, även om våra tjejer också utvecklas hela tiden.

Av de fyra raka förlusterna är det bara förlusten mot Örebro som Johansson har svårt att ta in.

Annons

– Ja, den var svårsmält, där gjorde vi ingen bra match.

IFK dras med flera tunga skador och knäskadan på Kajsa Holck-Clausen från förra matchen visade sig vara en korsbandsskada och därmed är båda systrarna Hock-Clausen (Kajsa och Julia) korsbandsskadade. Även Cajsa Mattisson och Märta Banfalvi är knäskadade och kommer inte att spela mer den här säsongen.

– Däremot hoppas vi att Jonna (Ahlström) ska komma tillbaka till omstarten den 5 januari, hon har opererats för sin meniskskada och är på väg tillbaka. Annars kommer vi att köra på med våra unga tjejer, de här matcherna är riktigt nyttiga för dem.

Handboll, division 1 södra

HK S-hof–IFK Kristianstad 33–29 (14–13)

IFK: Anna Olsson 7, Hannah Wandås 6, Hedda Jansson 6, Julia Isberg 4, Wilma Gustafsson 3, Thea Hansson 2, Cecilia Cosmo.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons