Flera svenskmål i Detroitseger

Detroit vann över Winnipeg med 7–5 hemma i nattens NHL. Svenska spelare var inblandade i alla utom ett av Detroits mål.
Ishockey • Publicerad 11 januari 2023
Detroit Red Wings Lucas Raymond, till vänster, satte 7–5-målet mot Winnipeg i nattens NHL-möte.Foto: Paul Sancya

Jonatan Berggren, Oskar Sundqvist och Lucas Raymond gjorde mål och Raymond noterades för två assist, Sundqvist och Gustav Lindström för varsin assist.

Det var stark svensk närvaro när Detroit tog emot Winnipeg i NHL-ishockeyn.

– Vi visste att det var en viktig match för oss att vinna. Det känns skönt, vi spelade inte vår bästa hockey i kväll, vi har förlorat matcher när vi har spelat bättre, säger Lucas Raymond.

– Det är stort att vi kan ta med oss en vinst när vi inte presterar på topp.

Detroit tog ledningen med 3–1 i första perioden. Winnipeg reducerade något i andra och i periodvilan var ställningen 5–3 till hemmalaget.

I början av tredje lyckades gästerna komma i kapp ytterligare och Detroit ledde bara med ett mål (5–4). Detroit kom igen och utökade snabbt ledningen till 6–4.

Med fem minuter kvar reducerade Winnipeg igen.

– När vi lyckades ta det till 6–5 tror jag att alla i båset tänkte att vi skulle kunna spela oavgjort. Vi spelade inte vårt bästa och vi hade missat så många bra chanser, men vi hade fortfarande chans att vinna matchen, säger Winnipegs Nate Schmidt.

Men svenske Raymond satte stopp för den drömmen då han satte 7–5-målet i tom kasse med lite över minuten kvar av matchen.