Florida slog Toronto i Stanley Cup-kvart

Florida tog sin fjärde raka vinst i NHL-slutspelet, då Toronto besegrades med 4–2 i den första kvartsfinalmatchen i Stanley Cup.
Ishockey • Publicerad 3 maj 2023
Floridas vänsterforward Matthew Tkachuk försöker ta en retur efter en räddning av Torontos målvakt Ilja Samsonov.Foto: Frank Gunn/AP/TT

Florida skrällde och slog ut favorittippade Boston i åttondelsserien av Stanley Cup, sedan de vänt ett 3–1-underläge i bäst av sju-serien.

Segertåget fortsatte när kvartsfinalserien inleddes i Toronto natten mot onsdag, svensk tid.

Matthew Tkachuk noterades för tre assist för Florida, däribland för matchens två första mål av lagkamraterna Nick Cousins och Sam Bennet.

Elva sekunder efter 2–0-målet i den andra perioden reducerade Torontos Matthew Knies, hans första NHL-mål i karriären. Torontosvensken Calle Järnkrok spelade sedan fram Michael Bunting som kvitterade till 2–2.

Men innan periodens slut hade Florida återtagit ledningen. I den tredje perioden utökade Florida till slutresultatet 4–2.

De två lagen möter varandra igen natten mot fredag.

Det är första gången sedan 2004 som Toronto är vidare till den andra omgången i NHL-slutspelet. Även Toronto skrällde i åttondelsserien genom att slå ut Tampa Bay, som spelat final de senaste tre åren och tog hem Stanley Cup-bucklan både 2020 och 2021.

Det blev en målrik första kvartsfinal mellan Dallas och Seattle. Matchen avgjordes först 12.17 in i förlängningen av Seattles Yanni Gourde, som oassisterad gjorde 5–4.

Seattle ledde med 4–2 inför den sista perioden. Då slog Joe Pavelski till två gånger om och såg till att det blev förlängning. Dallas-stjärnan gjorde lagets alla fyra mål i matchen.

Lagen möts igen i Dallas natten till fredag svensk tid.

Fakta: Kvartsfinalerna i Stanley Cup