Annons

Förbundet står fast: Möter inte Ryssland

Ett beslut väntas i veckan från Cas, idrottens internationella skiljedomstol.
Ska Ryssland få spel playoff till VM eller inte? Fifa har sagt nej – och Svenska fotbollförbundet står fast vid sin linje oavsett utslag.
Fotboll • Publicerad 12 mars 2022
Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand. Arkivbild.
Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ryska lands- och klubblag får inte delta i några tävlingar under Fifas och Uefas paraply.

Ryssland överklagade i veckan beslutet till Cas, som väntas komma med sitt ställningstagande inom kort.

Annons

Om Cas tar ställning för den ryska linjen, ändrar det inget hos det svenska förbundet.

Janne Anderssons landslag kommer under inga omständigheter att möta Ryssland i en eventuell playoffinal om en plats i VM-slutspelet i Qatar i november-december.

Det slår Håkan Sjöstrand på nytt fast.

– Förbundsstyrelsen har fattat ett beslut om att vi inte kommer spela ett eventuellt playoff om det blir matcher mot Ryssland. Vi ser att invasionen och attacken fortsätter och att familjer flyr för sina liv så beslutet gäller och står fast, säger han till Aftonbladet.

– Beslutet är fattat utifrån att det pågår ett krig och en rysk invasion av Ukraina och vi ser tyvärr en utveckling som pekar åt fel håll och förbundsstyrelsens beslut gäller ju för Svenska fotbollförbundet oavsett vad Cas kommer fram till.

Sverige möter Tjeckien den 24 mars på Friends Arena. Fifas och Uefas beslut säger att vid svensk seger väntar Polen i en avgörande kvalfinal på bortaplan den 29 mars.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons