Fördel Florida efter förlängning

Florida är en vinst från semifinal i NHL-ishockeyns slutspel, sedan Toronto besegrades i tredje raka matchen.
– Det är mycket som går vår väg nu, säger Floridabacken Aaron Ekblad.
Ishockey • Publicerad 8 maj 2023
Floridas center Sam Reinhart (13) gör det avgörande målet i förlängningen.
Floridas center Sam Reinhart (13) gör det avgörande målet i förlängningen.Foto: Michael Laughlin/AP/TT

Florida drar ifrån i kvartsfinalkampen i jakten på Stanley Cup med en tredje seger mot Toronto, som innebär att ställningen i matchserien i bäst av sju är 3–0.

Det är Floridas sjätte raka seger sedan laget överraskande slog ut årets grundseriedominant Boston.

– Vi försöker bara att ta det dag för dag, försöker att göra rätt saker för att nå framgång, säger Ekblad.

Toronto gjorde det inledande målet via Sam Lafferty, och tog också ledningen i andra perioden via Erik Gustafsson, framspelad av William Nylander.

Det var Gustafssons andra slutspelsmål i karriären, efter att förra året ha gjort ett för sitt dåvarande lag Montreal.

Men Florida kvitterade två gånger om och i förlängningsperioden avgjorde Sam Reinhart efter tre minuter till seger med 3–2.

Toronto är nu piskade att vinna de fyra återstående matcherna för att inte slås ut.

– Vi är illa ute nu, men allt vi kan göra är att fokusera på nästa match. Det är så klart vinna eller försvinna nu, och det börjar med en match, säger fixstjärnan Auston Matthews.

På västkusten tog Seattle ledningen med 2–1 i sin matchserie mot Dallas, efter att ha besegrat Texaslaget med 7–2.

Efter en mållös första period fick hemmalaget upp farten och efter andra perioden hade Seattle en betryggande 5–1-ledning. Alex Wennberg gjorde 2–0-målet, tjusigt placerat, och noterades för en assist i matchen.

Fakta: Kvartsfinalerna i NHL