Förlorade allsvenska duellen mot Vinslöv – nu får Anderstorp en gratisplats

Handboll ,
Vinslövs HK lurade Anderstorp på en plats i allsvenskan. Men nu har laget fått en gratisplats.
Foto: Tommy Svensson
Vinslövs HK lurade Anderstorp på en plats i allsvenskan. Men nu har laget fått en gratisplats.

Vinslövs HK vann division 1 och säkrade en plats i allsvenskan före värsta konkurrenten Anderstorp. Men nu är det klart att även Anderstorp flyttas upp som bästa tvåa.

Serieindelningen är nu klar för handbollsallsvenskan nästa säsong. Vinslövs HK vann division 1 södra och var klara sedan tidigare. Men det som har väckt reaktioner är att Anderstorp, som blev tvåa i Vinslövs serie, nu får en gratisplats i allsvenskan.

Anledningen är att Aranäs flyttades upp från allsvenskan till Handbollsligan, samtidigt som inget lag flyttades ner. Därmed gick den återstående allsvenska platsen till den bästa tvåan i division 1.

Anderstorp blev tvåa bakom Vinslöv i den södra serien på 36 poäng och +125 i målskillnad, medan IFK Tumba blev tvåa i den norra serien på 36 poäng och +98.

Noterbart är att både Anderstorp och Tumba lämnade walkover i sin sista match i respektive serie. Matcher som nu i efterhand hade kunnat påverka serieindelningen.

Information om uppflyttnings-, nedflyttnings- och kvalstreck i allsvenskan kommer att publiceras senare, meddelar Svenska Handbollförbundet på sin hemsida. (KB)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.