Annons

Förlorade allsvenska duellen mot Vinslöv – nu får Anderstorp en gratisplats

Vinslövs HK vann division 1 och säkrade en plats i allsvenskan före värsta konkurrenten Anderstorp. Men nu är det klart att även Anderstorp flyttas upp som bästa tvåa.
Handboll • Publicerad 26 mars 2020
Vinslövs HK lurade Anderstorp på en plats i allsvenskan. Men nu har laget fått en gratisplats.
Vinslövs HK lurade Anderstorp på en plats i allsvenskan. Men nu har laget fått en gratisplats.Foto: Tommy Svensson

Serieindelningen är nu klar för handbollsallsvenskan nästa säsong. Vinslövs HK vann division 1 södra och var klara sedan tidigare. Men det som har väckt reaktioner är att Anderstorp, som blev tvåa i Vinslövs serie, nu får en gratisplats i allsvenskan.

Anledningen är att Aranäs flyttades upp från allsvenskan till Handbollsligan, samtidigt som inget lag flyttades ner. Därmed gick den återstående allsvenska platsen till den bästa tvåan i division 1.

Annons

Anderstorp blev tvåa bakom Vinslöv i den södra serien på 36 poäng och +125 i målskillnad, medan IFK Tumba blev tvåa i den norra serien på 36 poäng och +98.

Noterbart är att både Anderstorp och Tumba lämnade walkover i sin sista match i respektive serie. Matcher som nu i efterhand hade kunnat påverka serieindelningen.

Information om uppflyttnings-, nedflyttnings- och kvalstreck i allsvenskan kommer att publiceras senare, meddelar Svenska Handbollförbundet på sin hemsida. (KB)

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons