Annons

Förlust efter svag andra halvlek av Åhus

En storspelande målvakt, en målspruta på kanten och en bra känsla med sig in i paus.
Det var en lovande första halvlek för Åhus handboll, men efter paus föll man ihop totalt och tappade greppet hemma mot HK Malmö U.
– Vi känner oss till och med missnöjda med att inte leda i paus sett till matchbilden, men sen tappar vi anfallsspelet helt, säger Åhus tränare Mattias Jönsson.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 10 januari 2020
Foto: Lasse Ottosson

Enligt tränare Mattias Jönsson gjorde Åhus Handboll sin bästa match för säsongen när man tog 2019 i mål borta mot HK Malmö.

Den gången blev det dock snöpligt nog förlust och när serien vände under fredagskvällen var det dags för returmöte och det blev allt annat än en revansch för Åhus.

Annons

Åhus tryckte gasen i botten i första halvlek och bjöd publiken på en fartfylld tillställning. Karl Jönsson öste in mål från sin högerkant och Anton Bladh följde upp den fina insatsen i bortamötet med att storspela i målet.

Men efter halvtidspausen skedde en förändring och det till det sämre för Åhus del. Efter ett litet spelövertag, trots likaläge i paus, skulle man bara skruva på några få detaljer för att ro hem segern men i stället fick man motsatt effekt.

Det blev en riktigt blek start i andra där man inte mäktade med ett enda mål de inledande fem minuterna, samtidigt som Malmö växlade upp och ryckte ifrån.

– Vi är nästan lite irriterade över att vi inte har ett par bollar upp i paus och känner att vi har grepp om dem. Men sen i andra tappar vi offensiven fullständigt, säger en frustrerad Mattias Jönsson.

Målskyttet sinade ordentligt och defensiven föll ihop likaså. Även om man snyggade till siffrorna så var det en halvlek som lämnade mycket att önska.

– Vi är väldigt ängsliga och gör en hel del riktiga juniormisstag som man helt enkelt inte får göra i vuxenhandboll, summerar en besviken Mattias ”Jösse” Jönsson.

Handboll, division 2 södra

Åhus Handboll–HK Malmö U 27–30 (14-14)

Åhus: Karl Jönsson 8, Oliver Biel 4, Fabian Lanner 4, Hannes Rantatalo 3, Olle Jönsjö 3, Martin Arvidsson 2, William Ehring 2, Eric Jönsjö.

Anton NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons