Förlust i debuten för Kim Holmqvist

Junioren Kim Holmqvist spelade i går sin första match i Osbys A-lagströja. Men trots stabilt spel från hans sida blev det förlust borta mot Borås HC med 3–4.
Sport • Publicerad 25 januari 2004

När Osby i går skrinnade ut på isen i Borås var det med den 17-årige debutanten Kim Holmqvist i målet.

– Jag kände mig extra taggad eftersom jag aldrig spelat för så här mycket folk förut, säger Kim.

Han fick dock en väldigt otacksam start i sin A-lagsdebut. Redan efter 1.26 blev han helt övergiven av sina försvarare och hemmalagets Olof Mårs kunde enkelt slå in ledningspucken. En och en halv minut senare kvitterade Martin Larsson sedan han åkt ifrån Borås-försvaret. Kvitteringen borde ha gett Osby ett visst andrum . Men bara 25 sekunder senare gick försvaret bort sig för andra gången och stackars Kim kunde inte annat att göra än att hämta ut pucken ur nätmaskorna.

– Det var en riktig mardrömsstart. Men efter de målen tänkte jag att det är bara att köra. De övriga killarna peppade mig efter varje räddad puck i början, berättade Kim.

Tränaren Jari Laakkonen var heller inte nöjd med agerandet hos sina defensiva spelare.

– Det är oansvarigt av vissa av våra backar att inte agera mer skärpt. Särskilt med tanke på att vi hade en debutant i målet.

Inför den tredje perioden var ställningen 4–2 till hemmalaget, men istället för en ordentlig slutforcering drabbades Osby av två onödiga utvisningar inom loppet av 50 sekunder. Trots förlusten är Jari Laakkonen nöjd med sitt lags insats inte minst med Kim Holmqvist. Men målvaktsbiten är fortfarande inte löst.

– Det känns inte rätt att lägga så mycket press som ett kval innebär på så unga killar om de inte har någon annan att luta sig mot. Därför söker vi efter en ny målvakt och vi har sex dagar på oss.

Theresia Carlsson

Matchfakta

Borås HC–Osby 4–3 (2–1, 2–1, 0–1)

Första perioden:1–0 (1.26) Olof Mårs (Kim Korhonen), 1–1 (2.51) Martin Larsson (Henrik Samevik), 2-1 (3.15) Olof Mårs (Lenny Dower, Korhonen).

Andra perioden:3–1 (8.06) Erik Svenningsson (Mikael Hultqvist), 3–2 (13.03) Martin Larsson (Daniel Malm), 4–2 (14.51) Jesper Eckers (Peter Kristensson).

Tredje perioden:4–3 (17.09) Carl Persson (Henrik Persson, Jens Blennborn).

Utvisningar, Borås:4x2,Osby:6x2.

Domare:Marcus Samuelsson.

Skott:60–26 (17–10, 26–9, 17–7).