Annons

Förlust – men fall framåt

För storebrorsan Marcus leker fotbollslivet som aldrig tidigare. Lillasyrran Therese Ekenberg har ett svårare uppdrag. Som tränare ska hon se till att Hanaskog/Bjärlövs ungdomstjejer klarar sig kvar i division IV.
Sport • Publicerad 15 augusti 2009
Hanaskog/Bjärlöv var chanslöst mot Önnestad. Bild: Bosse Nilsson
Hanaskog/Bjärlöv var chanslöst mot Önnestad. Bild: Bosse NilssonFoto: 

– Det är svårare att vara tränare än jag trodde. Tjejer blir lätt lite gnälliga, ler den förre Kristianstad/Wäanfallaren.

Lörbyprodukten Therese Ekenberg spelade fyra säsonger i Kristianstad/Wä i division I, innan hon valde att trappa ner i Degeberga i samband med att hon blev mamma.

Annons

För två år sedan gick flyttlasset till Hanaskog och i år debuterar hon som spelande tränare i division IV-klubben. A–laget består till stora delar av tjejer som i fjol spelade med Glimåkra/Knislinges F15-lag.

– Glimåkra var väl lite sådär lagom förtjusta i den övergången förstår jag.

Hanaskog/Bjärlöv väntar fortfarande på första segern, men Ekenberg ser ändå 2–4 mot Önnestad som ett steg framåt.

– Vi har haft problem att få det att fungera sista tredjedelen, men i dag rullade vi boll lite bättre i alla fall. Vårt spel har utvecklats.

I Önnestad blandas däremot ungdom med rutin.

Framför allt var det lagets snabba anfallare, Louise Persson och Sanna Andersson som övertygade i går.

– Vår styrka är variationen i spelet. Vi har en tredje anfallare som är precis lika snabb, säger Önnestads tränare Stefan Ekvall.

Men hemmalagets backar var inte tillräckligt starka för att kunna fånga upp Sanna Andersson. Anfallaren nätade inte mindre än tre gånger.

Önnestad har hela 28 spelare igång på damsidan, vilket man själva är stolta över.

– Vårt F14-lag riktigt lovande och de vann Bröndby Cup tidigare i år.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons