Annons

Förlust trots en man mer

När Martin Persson kvitterade till 1–1 på en snygg nick tändes segerhoppet för Tosteberga/Nymölla i hemmamötet med Kågeröd. Och när gästerna fick Mattias Hansson utvisad tjugo minuter före slutet ökade naturligtis chanserna ytterligare.
Sport • Publicerad 15 augusti 2009
Kågeröd slog Tosteberga med 2–1. Bild: Bosse Nilsson
Kågeröd slog Tosteberga med 2–1. Bild: Bosse NilssonFoto: 

Med ett gott grepp om spelet och en man mer på banan låg den välbehövliga trepoängaren inom räckhåll.

Men i stället för ett segermål blev det ett baklängesmål – på straff till råga på allt. – Han gjorde det bra. Jag satte ut benet och han föll rutinerat på det. Domaren gjorde helt rätt som blåste straff, sa spelande tränaren Mikael Bergqvist ärligt.

Annons

Spelmässigt kan Tosteberga vara nöjda. De hade mera av spelet och minst lika många målchanser som gästerna. – Spelet var helt okey. Men vi måste ju sätta våra chanser, sa "Micke" Bergqvist och tänkte framför allt på Ola Karlssons jättechans på stopptid.

Ola fick ett öppet läge från tio, elva meter men Kågerödsförsvaret lyckades på något sätt rensa bort bollen på mållinjen.

– Så har det varit hela säsongen, vi är inte tillräckligt kalla i avslutningarna. Spelmässsigt var vi precis lika bra som dom. Vi gick ju ner på trebackslinje efter deras ledningsmål och det gjorde att deras kontringar hela tiden var farliga, förklarade "Micke" Bergqvist.

Som lyckats övertala kompisen från Bromöllatiden, Robert Holmqvist, att dra på sig Tostebergatröjan. "Robban", senast i VMA, blev klar i veckan och blir givetvis en klar förstärkning för krisdrabbade Tosteberga.

Leif Westerhede
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons