Formen håller i sig för VMA

VMA gjorde en kanonmatch när Älmeboda besegrades med 3–1 (0–0).
Sport • Publicerad 17 augusti 2009

– Det var en fröjd att se killarna i dag, vi gör en riktigt bra match och jag kan inte vara annat än väldigt nöjd med vår insats, speciellt i andra halvleken, säger VMA:s tränare Fredrik Johansson efter matchen.

Fjärde matchen efter sommarvilan, tre vinster och en oavgjord är facit, Fredrik Johanssons manskap har fått en bra start på höstsäsongen och kan så smått börja titta uppåt i tabellen. Förra omgångens vinst (3–2) mot Sölvesborg följdes upp på bästa tänkbara sätt och formkurvan pekar starkt uppåt för de grön-vita.

Första halvleken bjöd inte på några mål trots att hemmalaget hade ett komfortabelt grepp om matchen. Anfallarna Anders Giselsson och Andreas Grahm var ständigt ett hot och skapade flera bra målchanser utan att några resulterade i mål. Allt som oftast var det duktige Björn Persson och Rasmus Nilsson som låg bakom anfallsattackerna med fina framspelningar.

– Vi ökade tempot i andra halvleken och fick till slut hål på dem, det kändes hela tiden som det var en tidsfråga innan vi skulle ta ledningen i matchen, säger Johansson.

Visst skulle ledningsmålet komma, men oj så överraskande det skulle gå till. På ett vänsterinlägg fick gästernas Andreas Lindau, med Näsby IF som moderklubb, drömträff och den egna målvakten var chanslös. Förmodligen årets självmål på Arkelstorps IP. I den 61:a spelminuten var 2–0 ett faktum, målskytt Rasmus Nilsson efter att elegant ha skruvat bollen i mål. Fem minuter senare var matchen definitivt avgjord då Andreas Grahm visade att de tre målen senast mot Sölvesborg inte var någon tillfällighet. Lugnt och behärskat gjorde han inga misstag då chansen dök upp.

VMA:s lagkapten, rutinerade Nils Ekvall gjorde en riktigt bra match och höll ihop sitt lag på ett föredömligt sätt.

Tolv mål på de senaste fyra matcherna vittnar om att VMA verkligen är på gång och kommer säkerligen bli en obehaglig överraskning för flera lag och en riktig outsider under hösten.