Annons

Formen sviker Pernilla Wiberg

ALPINT Pernilla Wiberg ville ha ett besked på fredagen. Det fick hon. Men knappast det hon ville ha. Störtloppet i Cortina var ännu ett åk bort från VM i St Anton.
Sport • Publicerad 19 januari 2001
Pernilla Wiberg fick inte det formbesked hon ville ha i gårdagens störtlopp. Hon var tre sekunder efter segrande Isolde Kostner, och nu hänger Wibergs VM-start löst. Bild: SCANPIX
Pernilla Wiberg fick inte det formbesked hon ville ha i gårdagens störtlopp. Hon var tre sekunder efter segrande Isolde Kostner, och nu hänger Wibergs VM-start löst. Bild: SCANPIXFoto: Söker formen.

–Vi får se hur det blir, jag ger det en chans till, säger Pernilla till TT.

Wiberg för en tuff kamp mot klockan för att hitta formen inför världsmästerskapet som börjar om mindre än två veckor.

Annons

Inte mycket talar för att hon vinner den.

Inte med de tiderna. På fredagen var hon över tre sekunder efter segraren, italienskan Isolde Kostner, 42:a i mål och nu återstår ett sista test.

Lördagens super-G.

Om det går lika illa där och om 90-talets skiddrottning står fast vid vad hon tidigare sagt blir det inte någon tripp till St Anton.

Pernilla Wiberg har redan vunnit och sett det mesta.

Bedömer hon att hon inte har chansen att slåss om medaljerna tänker hon inte ställa upp som ”turist” i VM.

–Den uppfattningen har jag inte ändrat. Vi får se hur det går på lördagen. Jag bestämmer mig då eller på söndag. Jag vet att även Picabo Street tänker göra samma sak, säger Pernilla i telefon från hotellrummet i Cortina.

Wiberg satsning mot St Anton är en chansning. Efter förra årets knäskada har hon avstått teknikgrenar och enbart satsat på fartdisciplinerna störtlopp och super-G. Hon har tränat mindre än hon brukar och medvetet försökt åka sig i form.

Chansningen ser inte ut att hålla.

Den segerrika svenskan har fått uppleva den för henne ovanliga nesan av att tillhöra sista sidan i resultatlistan, i St Moritz kom hon till och med allra sist för första gången någonsin sedan hon började åka utför i Yxbacken norr om Norrköping.

Annons

I Haus förra helgen föll hon.

Och så ännu ett misslyckande i Cortina.

Av Henrik Skiöld, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons