Annons

Förra KHK-målvakten återvänder till Skåne – stannar i allsvenskan

Förra KHK-målvakten Christine Brorsson byter klubb i allsvenskan.
23-åringen flyttar hem till Skåne och har skrivit tvåårskontrakt med OV Helsingborg.
– Jag upplever att laget och klubben har höga ambitioner och det passar mig bra, säger Christine till OV Helsingborgs webbplats.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 15 maj 2018
Christine Brorsson, med ett förflutet i Kristianstad HK och Åhus, är klar för OV Helsingborg i damallsvenskan.
Christine Brorsson, med ett förflutet i Kristianstad HK och Åhus, är klar för OV Helsingborg i damallsvenskan.Foto: Tommy Svensson

Det blev bara en säsong i HK Drott för Christine Brorsson.

Nu värvas Kristianstadstjejen, som tidigare representerat Kristianstad HK, Åhus och Vinslöv, till allsvenska konkurrenten OV Helsingborg.

Annons

OV slutade på fjärdeplats i damallsvenskan den gångna säsongen, bara två poäng från en kvalplats, och nu fortsätter lagbygget för att försöka ta klivet upp i SHE.

En viktig bricka i den jakten är målvakten Christine Brorsson.

– Jag vill se hur bra jag kan bli som målvakt. Jag vill gärna spela i SHE och en dröm hade varit att spela i landslaget. Jag tror att det kommer bli en väldigt rolig säsong och jag hoppas att jag kan utvecklas och ta ytterligare steg i min handbollskarriär med OV Helsingborg, säger Christine Brorsson till OV:s webbplats.

Drott slutade på niondeplats i damallsvenskan och kvalade sig kvar via en dubbelseger mot Strands IF Hudiksvall.

Patrik PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons