Annons

"Förrädaren" matchhjälte

Fyra elitspelare från Storvreta och Caperio/Täby FC satte färg på sommarbandyn i Valjeviken– men det var ett gäng Örebroare som snodde guldet. Fast matchhjälten Fredrik Nordström fick nog inte vara med på segerfesten.
Sport • Publicerad 28 juli 2008

- Fredrik är ju en förrädare. Han hade tur som fick följa med hit, ler "the HOlics" utespelare Martin Lindkvist.

Men han räddade guldet och 10 000 kronor åt er?

Annons

- Ja, men det krävs mer än det här. Han har mycket att ta igen. Och 10 000 går snabbt åt.

I Örebro har Lillån varit storebror och Örebro SK lillebror i innebandyn fram till för ett par år sedan. Nu är rollerna ombytta och sex spelare flydde från Lillån till ÖSK inför förra säsongen. Läget var rejält spänt mellan de två grannklubbarna.

- Hmm.. Det pratar vi inte om nu. ÖSK tog de bästa och skickade iväg dem de inte ville ha till oss, säger Lindkvist, som mulnar till en aning i den tropiska värmen.

Lillån åkte ur serien och ÖSK slutade tvåa den gångna säsongen.

På sommarbandyfestivalen samlades Lillåspelarna plus två nybliva ÖSK:are - därav utskällde Nordström - för en försoning. Detta under namnet "the HOlics".

Utan sin målvakts storspel hade Örebroarna knappast rått på elitspelarna i "Vasa Bilservice": Mattias Mikulski och Christian Isaksson från Storvreta samt Christian Larsson och Andreas Fridner från Caperio/Täby. Ironiskt nog hade "Vasa Bilservice" en målvakt som lika gärna kunde spelat beachhandboll - han har inte ens tävlingslicens.

- Det är väl där oddsen jämnar ut sig, garvar Mattias Mikulski.

- Samtidigt har man ingen vinstgaranti här bara för att man spelar i elitserien. Men vi är ett kompisgäng som har åkt runt på cuper hela sommaren och är vana vid att spela tre mot tre.

Mikkunen stod själv för "Vasa Bilservice" två finalmål, därav reduceringen med åtta sekunder kvar. Uppsala/Stockholmskillarna stångade sig fram för att nå en kvittering, men "the HOlics" höll undan tack vare ett tight försvarsspel och en vass målvakt. Matchen igenom var också Örebrokillarna kvicka och irrationella - viktiga ingredienser för att lyckas tre-mot tre. 3-2 slutade matchen.

- Vi gjorde två snabba mål och det vann vi mycket på. Skönt att vi höll undan. Det var ju det här vi åkte hit för, säger Martin Lindkvist. Att Skåne och SydSverige är populärt bland Stockholmare på sommaren är ingen nyhet.

Annons

Att det finns ett innebandyintresse i 08-området tackar och bugar Sommarbandyarrangörerna för.

En tredjedel av lagen på Sommarbandyfestivalen kommer från Stockholmsområdet.

- Och tänk nu i helgen när solen har strålat så här. Bättre kan det inte bli, säger Lindkvist.

Orkar ni spela?

- Ja absolut. Jag tycker att det är skönare att spela utomhus i sol.

Närheten till vattnet är kanske Valjevikens stora behållning.

- Det är tredje året vi är med i tävlingen och det är bättre här i Valjeviken än i Åhus. Organisationen känns bättre och allt som man önskar finns på plats. Boendet och närheten till havet är suveränt, tycker Mattias Mikulski.

I damfinalen svarade "The Beavers" med Uppsalatjejer i laget, för en heroisk vändning: 0-3 förvandlades till 4-3 - sista målet kom med åtta sekunder kvar att spela. Motståndarna, Team "Baconost" var en kombination av spelare från Olofström och Värnamo, som hade slagit ihop sig i ett kompisgäng.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons