Annons

Motstridiga uppgifter om Atsu

Före detta Chelsea-spelaren Christian Atsu saknades efter jordbävningarna i Turkiet.
31-åringen, som gjort 60 A-landskamper i fotboll för Ghana, var fast under rasmassorna, rapporterarReuters.
Enligt flera källor ska han ha räddats och vårdas på sjukhus för andningssvårigheter och en skadad fot, en uppgift som inte bekräftas av klubben.
Fotboll • Publicerad 6 februari 2023
Christian Atsu, i blått, var en tusentals som drabbades av måndagens kraftiga jordbävningar i Turkiet. Arkivbild.
Christian Atsu, i blått, var en tusentals som drabbades av måndagens kraftiga jordbävningar i Turkiet. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT

Atsu blev stor matchhjälte när han avgjorde söndagens turkiska ligamatch mellan Hatayspor och Kasimpasa på tilläggstid. Bara några timmar senare anmäldes han saknad efter att ett lägenhetshus i Hatay kollapsat till följd av de kraftiga jordskalven i sydöstra Turkiet.

– Christian Atsu och Taner Savut (Hatayspors sportchef) är fortfarande fast under rasmassorna, säger klubbens vice ordförande Mustafa Özat till turkiska tv-kanalen Play Spor, uppgav nyhetsbyrån Reuters.

Annons

Sportjournalisten Saddick Adams uppgav senare på Twitter han stått i kontakt med Atsus rådgivare som fått bekräftat av en lagkamrat att Atsu räddats ur rasmassorna och vårdas på sjukhus.

Även The Guardian publicerade uppgifterna.

Senare under måndagskvällen dementerade Mustafa Özat att Atsu hittats.

"Christian Atsu och vår sportchef Taner Savut är tyvärr fortfarande under spillrorna." sade han till turkiska medier.

Atsu tillhörde Premier League-klubben Chelsea mellan 2013 och 2017 och lånades under tiden ut till klubbar som Everton och Newcastle. Bland annat var han med och spelade upp Newcastle till högstaligan säsongen 2016–17.

"Vi ber för positiva nyheter", skrev Newcastle på Twitter på måndagen.

"Vi ber för dig, Christian Atsu", twittrade Chelsea samtidigt.

Han har också gjort 60 A-landskamper för Ghana, den senaste 2019.

Måndagens jordbävningar har orsakat enorm förödelse och krävt tusentals liv i Turkiet och Syrien. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har utlyst sju dagar av landssorg.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons