Annons

Forsberg på bänken när Leipzig vann

Fotboll • Publicerad 12 juni 2020
Leipzigs Dani Olmo, till vänster, firar efter sitt 2–0-mål mot Hoffenheim.Foto: Uwe Anspach/AP/TT

Emil Forsberg satt för andra ligamatchen i rad på Leipzigs bänk när Bundesligatrean slog Hoffenheim med 2–0 på bortaplan.

Därifrån fick han se spanske lagkamraten Dani Olmo bli hjälte med två tidiga mål. Det första lågt ner i ena hörnet efter nio minuter, det andra – nästan likadant – efter elva.

Annons

Segern innebär att Leipzig fortsätter att sätta press på framför allt tvåan Borussia Dortmund i toppen av den tyska ligatabellen. Upp till Dortmund skiljer en poäng, Leipzig med en match mer spelad, och upp till serieledande Bayern München saknas åtta.

Emil Forsberg missade återstarten av den tyska fotbollsligan på grund av halsfluss och har bara spelat sex minuter – ett inhopp mot Köln den 1 juni – sedan ligan drog i gång igen i mitten av maj.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons