Första Osbysegern på tre månader

INNEBANDY IBK Osby har inte vunnit sedan den 28 oktober. Då besegrades Lagan med 5–3 hemma. I lördags vann Osby igen. Nu med 7–3 – mot Lagan.
Sport • Publicerad 28 januari 2001

För Osby var det en mycket viktig seger. Dels för att laget visade kurage och dels att laget var i skriande behov av poäng.

–Även om matchen som sådan inte var av högre kvalité, så var poängen nästan nödvändig menade Osbytränaren Janne Mattsson.

–Vårt läge i serien är inte motiverad. Vi bör komma högre upp och inte behöva tänka på nedre strecket. Nu fick Osby också direkt utdelning. I mitten av första perioden gjorde Andreas Nilsson 0–1 (11.02) och 21 sekunder senare satt 0–2 genom Patrik Arnström. Och som grädden på moset gjorde David Rydh 0–3 fyra minuter senare.

–En bra första period följdes sedan av en sämre andra där vi onödigt släppte in hemmalaget menade Osbytränaren.

Halvannan minut in på andra perioden hade hemmalaget nästan vänt matchen. Med en minuts mellanrum gjorde Lagan två mål och 2–3. Match igen.

Men Osby tog sig samman igen. Sitt andra mål gjorde smålänningen David Rydh och 2–4, och lite senare satte backen Peter Sjöberg in 2–5.

–Mycket viktiga mål i detta läge, höll Janne med om.

Lagan kom igen och reducerade till 3–5, och först i matchens slutskede kunde Osby avgöra genom två snabba mål.

–Fortsätter grabbarna som i denna match skall vi klara hänga kvar i serien, menade Mattsson.

matchfakta

Lagans IBK – Osby IBK 3–7 (0–3,2–2,1–2)

Första perioden: 0–1 (11.02) Andreas Nilsson (Peter Sjöberg), 0–2 (11.23) Patrik Arnström (Magnus Persson), 0–3 (15.32) David Rydh (Daniel Bolin).

Andra perioden: 1–3 (0.21) Jonas Svanholm utan ass. 2–3 (1.29) Markus Åhman utan ass., 2–4 (8.11) David Rydh (Mats Svensson), 2–5 (15.30) Peter Sjöberg (Magnus Persson) i spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–5 (0.37) Markus Åhman (Jon as Svanholm), 3–6 (17.04) Patrik Arnström (Mats Svensson) i spel tre mot tre, 3–7 (19.29) Andreas Nilsson (Patrik Arnström) i spel fyra mot fem.

Skott: 30–29 (6–10,11.8.13–11)