Annons

"Första steget in i framtiden"

Nästa tisdag blir det stormatcher i Sånnahallen. H43 möter Åhus Handboll i en träningsmatch och det blir också match mellan Fox Frederikshavn och Horsens HK.
Sport • Publicerad 15 juli 2008

– Det här är första steget in i framtiden och med vårt nya elittänk, berättar festivalgeneralen Mats Jönsson.

De tre elitlagen anländer till Åhus på lördag och kommer först att spela med i elitklasserna på Åhus Beachhandboll Festival. Därefter handlar det om träningsläger i Sånnahallen, i Åhus, fram till torsdag.

Annons

På tisdagen spelas två träningsmatcher i Sånnahallen.

Klockan 18.30 möts Horsens HK och Fox Frederikshavn och direkt efter väntar en intressant fight mellan Åhus Handboll och H43 ,med bland annat Kristianstadssonen Jesper Larsson, mellan stolparna.

Horsens HK och Fox Fredrikshavn är två starka lag i den danska högstaligan, med flera landslagsspelare. H43 överraskade den gångna säsongen och gick till semifinal i elitserien.

Upplägget ligger i linje med festivalarrangörernas framtida elittänk. Att få elitlag från Sverige, Norge och Danmark, samt Bundesligalag att kombinera spel på Åhus Beachhandboll Festival med ett träningsläger, som uppstart inför den egna handbollssäsongen.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons